Fins voor Bordspelletjes

Jawel, het is weer die tijd van het jaar. De herfstbladeren beginnen te vallen, het begint iets guurder te worden, de avonden worden korter en er worden weer kranten in de voetbalschoenen gestopt. Èn de bordspellen komen weer vaker op tafel.

De afgelopen maanden wekelijks samen met klein groepje (Jochem, Elske, Daan en Ismahaan) spelletjes aan het doen. Het begon in mei met paar keer Bardsung, daarna Mansions of Madness, Marvel Champions: The Card Game en toen begonnen met Arcadia Quest.

Daarnaast speel ik alleen (of met Lies of de kids) ook wel weer wat meer spelletjes. Samen met Lies doen we Jaipur, soms een Exit-spel of Valeria. En een nieuwe aanwinst (geleend van Edgar) is The Initiative. Heel leuk puzzelen (beetje zoals Pandemic) met een leuke verhaallijn.

Tobias is dan weer meer fan van Zombicide en met de buurman (Marc) speel ik sinds kort Memoir ’44.

En dan heb ik ook nog de spellen die ik solo doe, Resist! of V-Sabotage zijn al paar keer op tafel gekomen, Memoir ’44 en Undaunted ook al keer solo gedaan. En sinds deze week heb ik Cthulhu: Death May Die en ook al keer solo gespeeld, super gaaf.

Merk dat m’n smaak zich steeds meer ontwikkeld richting dobbel-spellen, beetje tactisch nadenken, maar ook wel lekker (veel) dobbelstenen rollen.

Voor een laatste stand van zaken over gespeelde spellen, check hier de gelogde spellen op BGG