Had gehoord van een of andere beer die je in het begin-stukje moest verslaan, dus ging daarnaar op zoek … en eindige in een heel nieuw gebied.

Begon in het stukje land net onder waar je begint. Liep een stukje door een bos naar het zuiden, sprong met m’n paard over een kloof en kwam in Weeping Peninsula. Ging op zoek naar een site, maar vond eigenlijk een of andere geestachtige “kandelaar-boom”. Toen ik die boom inspecteerde, kwam er een gouden geest uitgestrompeld. En toen ik hem volgde, kwam ik bij een grot uit – waar ook allerlei berichten eerder al naar verwezen hadden (aan de overkant van de kloof).

In de grot vond ik een site (jeej!), later kwamen er wat ratten en uiteindelijk kwam ik bij een grote beer-boss. Deze boss 1-2 keer geprobeerd en toen maar ff hulp ingeroepen van een mede-speler. Samen versloegen we de boss en kon ik weer verder met verkennen van het gebied.

Een stukje verder vond ik nog een site, beklom een toren – waar omheen allemaal giftige planten stonden en bovenin vond ik een schatkist met een hand-balista.

Ik had nog geen kaart van dit gebied, maar zag wel dat er verder op de weg een monoliet stond – daar ligt altijd de kaart. Dus maar die kant op.

Toen ik vlakbij de monoliet was, kwam ik aantal berichten tegen over “watch out, sneak attack”. Dus ik was op m’n hoede. Maar het was een open veld, dus kon me weinig gebeuren.

Maar toen zeilde daar plots een grote pijl richting mij – met veel gesuis. Kon hem nog maar net ontwijken.

Ik pakte snel de kaart en slalomde tussen de rotsen door, richting de oorsprong van de pijlen – die constant in mijn richting geschoten werden.

Uiteindelijk bleek dat een reusachtige boogschutter te zijn, die onderaan de trappen van een hoge trap stond – voor een gigantisch kasteel. Ik kon hem eenvoudig verslaan door – gezetten op m’n paard – rond hem heen te draaien en constant in z’n benen te hakken.

Na nog even de omgeving van het kasteel te hebben verkend, maar naar binnen gegaan – daar vond ik weer een site en kwam ik uiteindelijk op de binnenplaats. Er stonden een grote groep met vijanden te wachten en tja … het waren er teveel, dus ik werd omsingeld en ging dood.

Via fast-travel naar een andere site gegaan en toen richting het Noord-Oosten gegaan. Al snel kwam ik bij een kerk uit, de Third Church of Marika. Daar lag een item wie iedereen overal al had aangeraden om te gaan zoeken, de Flask of Wondrous Physick. Dit item kan je zelf soort van customizen en daarmee zogenaamde buffs krijgen. Super nuttig dus.

Toen via de rotsen naar boven gegaan en kwam uiteindelijk in Summonwaters. Daar een mini-boss bevochten, die in een bootje gezeten allemaal skeletten spawnde. Maar had hem in 1 keer dood. Uiteindelijk maar weer ff terug gegaan de eerste kerk, Church of Elleh. Daar kon ik een aantal wapens upgraden en besloot dat het maar eens tijd werd dat ik de Tree Sentinel ging bevechten.

Deze grote ridder is ongeveer het eerste wat je tegenkomt zodra je een voet buiten in de wereld zet. Heb hem paar keer geprobeerd, maar hij was elke keer zo razend snel.

Nu heb ik hem dus meerdere keren geprobeerd. Eerst alleen en uiteindelijk toch maar de hulp ingeroepen van m’n spirit helpers. Uiteindelijk merkte ik dat ik steeds beter z’n aanvallen kon lezen en daarop reageren… en uiteindelijk (met zelf nog maar 77 health over) had ik hem verslagen.

Eindelijk.

Als beloning kreeg ik een grote gouden speer-ding.

Toen opende ik m’n kaart, zag dat er stukje verderop een grot zat die ik nog niet kende – dus daar ook nog even doorheen gewandeld – kon daar fijn wat smithing stones oppikken.

Nog even wat ridders bevochten met m’n nieuwe kromzwaarden en toen was het klaar voor vandaag.

{ level 31 en 12:53 uur gespeeld }