Begon vandaag weer in de kerk, sloop door het bos en kwam uiteindelijk bij een dorpje uit (meer een ruïne, maar ok). Daar liepen overal ridders rond – deed me beetje denken aan Metal Gear Solid 5 😂

Dus rustig door het dorpje rondgeslopen, een-voor-een de ridders verslagen, totdat uiteindelijk het hele dorpje leeg was. Daarna bij een vuurtje site of grace even “gesaved” en toen de rechterhoek eens gaan verkennen.

Daar reed in de verte een vijand op een paard, dus die maar even ontlopen. In een bosje vond ik een vermomd iemand die me naar een grot bij het strand verwees en overal lagen berichten dat je een paard nodig had.

Maar ja, die had ik nog niet.

Dus maar teruggegaan naar het dorpje en weer bij de site even uitrusten. En ineens startte er een filmpje waarbij er een maiden genaamd Melina naast me kwam zitten. Ze vraagt of ik haar wil helpen en als ik toezeg, krijg ik een ring/fluitje/iets om een ‘geest’-paard op te kunnen roepen, genaamd Torrent.

Dus nu heb ik een paard!

Ik besluit om door de hoge poort te gaan en zie allerlei berichtjes over “strong enemy ahead”, “try to lure” etc. Dus ik ben al op m’n hoede.

Uiteindelijk springt er na een paar meter zo’n grote “trol” voor me neer en komt op me afgestormd. Ik probeer het nog eventjes en besluit dan om terug te rennen naar het open veld (aan de andere kant van de poort).

Maar de grote trol komt me achterna gerend. Tja, dit is open-wereld … dus vijanden volgen je (langer) blijkbaar.

Ik probeer hem dan maar te bevechten en het gaat eigenlijk verbazingwekkend goed. Een paar keer zakt hij neer op z’n handen en knieen en kan ik hem paar flinke klappen geven.

Uiteindelijk is hij op 15-20% van z’n health, wanneer ik dood ga.

De volgende poging besluit ik maar om iets anders te doen. Ik spring op m’n paard en race de berg op – langs de trol en alle andere riddertjes. Daar aangekomen word ik nog een tijdje achtervolgt, maar uiteindelijk geven ze de jacht op en kan ik het nieuwe gebied verkennen.

In de verte zie ik een heel veld vol “trollen”, dus daar gaan we nog maar even niet naartoe. De andere kant op loop ik over een veld met heeeeel veel wind (gebied heet ook “Storm iets”), pak hier-en-daar wat items op en kom stukje verder op de weg uiteindelijk bij een nieuwe site terecht.

Het is weer genoeg geweest voor vandaag – morgen weer verder.