Yes, de exploit is verholpen. FromSoftware heeft snel een fix gedaan, dus ik kan weer online gamen. Dat wil zeggen, vooral de berichten van m’n mede-spelers lezen.

Ik begon vanavond weer bij de zijmuur van het kasteel (Stormveil Castle), liep omhoog via wat steigers, vocht tegen wat vijanden met kappen (die met storm-zwaarden aanvielen) en kwam uiteindelijk binnenin het kasteel.

Daar dwaalde ik een beetje steeds verder omhoog, via allerlei planken en steigers. Totdat ik uiteindelijk door een deur een kamer binnenging.

De deur werd achter me dichtgegooid, ik hoorde wat “gegrinnik” in het duister en werd in m’n rug aangevallen door een grote ridder met eenn groot zwaard en groot schild. Na 3 klappen was ik dood.

Dus ik begon weer bij de zijmuur van het kasteel, vocht tegen wat vijanden met kappen, ging omhoog via de steigers en zette me schrap voor het gevecht tegen die ridder.

Maar toen ik de kamer binnenliep, werd deze keer de deur niet dichtgegooid. Dus ik kon snel nog even m’n runes oppakken, maar de ridder kwam al aanlopen, dus ik rende snel weer de kamer uit. Hoopte in de open kamer iets meer bewegingsruimte te hebben om de ridder te kunnen bevechten. Maar hij bleef “hangen” achter de deur en kon me niet achterna.

Dus toen kon ik de ridder cheesen – hij kon mij niet bereiken en ik kon wel op hem inhakken – dwars door een stukje muur heen. Dus tja, beetje vals, maar had toen dus de ridder verslagen.

Als resultaat vond ik een sleutel in de kamer en kon daarmee de deur iets verderop openmaken.

In de kamer was een ladder, maar onderaan de ladder lag een berichtje met de tekst “snake?”

Dat vond ik toch wel beetje tricky, met m’n broekzak vol met runes – dus ik besloot om te draaien en gewoon buiten het kasteel nog wat meer te gaan verkennen. Helemaal omdat ik overal gelezen had dat je – voordat je Margit ging bevechten – minstens level X moest zijn en bepaald aantal items moest hebben gevonden. Ik had die nog niet allemaal gevonden, dus ik draaide me voor nu nog maar ff om.

Vanaf de Site of Grace van de Artist Shack ging ik verder de map verkenning richting het noord-oosten. Ik kwam een verwaande edelman tegen die me vroeg of ik z’n kasteel wilde bevrijden. En liep nog een stukje verder, zag een aantal (hele grote) beren rondlopen.

Maar was eigenlijk op zoek naar de kaart van dit gebied, het was namelijk nog steeds grijs op m’n kaart. Had een marker gezet en onderweg daarnaar kwam ik bij een groot rond gebouw – een soort van tempel, zo leek het. Voor het gebouw lag een berichtje: “prepare for something unique” – dus was wel nieuwsgierig wat dat zou zijn.

Ik stapte op een lift en zakte een hele lange tijd – misschien wel 1-2 minuten lang. Was echt super diep. En het werd steeds mooier en gaver. Uiteindelijk kwam ik in een soort van “grot” met aan het plafond een soort paarse sterrenhemel – echt super mooi.

Hier bevocht ik een paar keer een groepje langzame, maar wel sterke “vissers met speren”. Maar uiteindelijk liep ik via de andere kant, zag een berichtje van een mede-speler die zei: “occupied, so therefor try stealth”. En zag inderdaad dat alle vissers hard met hun speren in de grond aan het porren waren. Dus ik hurkte en kon er zo tussendoor sneaken – zonder dat iemand me zag.

Toen kwam ik bij een andere lift en dacht eigenlijk dat dit het alweer was. Soort van kort/klein side-gebiedje, soort van dungeon. Maar de lift bracht me niet helemaal omhoog, alleen maar een klein stukje. Daar liep een riviertje met wat krabben (en 1 hele grote) en verderop, om de hoek, vond ik weer een Site of Grace.

Ik verkende nog iets meer rondom, versloeg (in de 2e poging) wat “wraiths” en een grote krab. En ik liep richting soort van elektrische vliegende bollen. Maar kon er niet op ’target-locken’. En toen ik te dichtbij kwam, werd ik overspoeld door 1 grote bliksem-waterval en was dood. En ik kon m’n Site nog zien zelfs.

Volgende poging ging ik richting de hele grote trap en vond daar de kaart van dit gebied, wat trouwens iets van Sophies River heet ofzo.

In de tempel lag een of ander grote dode hond/dier/hert ofzo. En berichtjes dat je vuue moest brengen. Ik denk dat je het vuur bij een aantal zuilen moet aansteken en dat je dan een boss ontwaakt ofzo.

Maar ok, had ik niet echt behoefte aan. Dus ging nog even kijken bij het eilandje waar die elektrische bollen omheen zweefden. Daar stond een soort van teleporteer-ding, waarmee ik ergens anders uitkwam.

Daar liepen overal weer “wraiths”, maar ze stonden allemaal te stampen. En toen ik stukje verder sloop / liep, werd ik opgemerkt door een of andere boogschutter-wraith en kreeg 2-3 super grote pijlen in me … en was dood.

Toen had ik genoeg van deze onderwereld en ging weer terug naar boven. Daar nog stukje door het bos verkend, vond de kaart van deze hoek en kwam uiteindelijk bij een kasteel/fort. Daar nog niet naar binnen gegaan – maar denk dat dit het fort is wat die verwaande kwast bedoelde.

Ging nog even een stukje verkennen vlakbij waar ik ooit begon, kwam op het strand en kwam uiteindelijk bij een grot. In die grot lag het verklede mannetje (die eerst als boom betoverd was en die een beloning voor me ging ophalen in de grot van z’n clan). Verder de grot in liepen wat ratten, storte ik door de grond (een valstrik net voor een schatkistje) en kwam ik uiteindelijk bij de Demi-Human Chiefs boss. De eerste keer werd ik beetje overvallen, maar de tweede poging riep ik de hulp in van een NPC-partner en m’n wolven. En toen versloeg ik ze eigenlijk best gemakkelijk.

Maar net voordat ik terug wilde keren naar het begin, zag ik overal berichtjes liggen die zeiden: “don’t you dare”. Dus ik besloot om verder de grot in te gaan, door de lange gang.

Versloeg hier/daar nog wat simpele vijanden en kwam aan het eind van de gang weer bovengronds.

En wat bleek – dit was een sneaky weg naar een eilandje middenin de zee. Op dat eiland waren geen vijanden, alleen een of andere dode draak waar je heel speciale spreuken kan kopen. Maar ja, ben geen tovenaar – dus daar heb ik niet zoveel aan.

{ Level 28 en 9:20 gespeeld }