Nieuwe avond, nieuwe avonturen in het Land Between.

Maar aangezien er op de PC een exploit rondwaard, moest ik het spel in offline-modus gaan spelen. Normaal zie je overal schimmen van mede-spelers en berichtjes liggen die je tips geven (of soms voor de gek houden). Dat is echt geweldig, maar nu kon dat niet.

Deze exploit kan er namelijk voor zorgen dat je save-game corrupt raakt. Dan joined een hacker je game (invade het spel, wat een officieel mechanisme is), maar die hacker zorgt er dan voor dat je dood gaat en blijft respawnen terwijl je een diepte invalt.

Om dat te voorkomen, werd aangeraden om voorlopig even offline te spelen. Helaas.

Maar had dus besloten om nu maar eens richting het kasteel bovenop de berg te gaan. Ik begon vlakbij de grote poort en besloot om maar eens die grote “trol” te verslaan. Gister ook al z’n broer bij het strand verslagen, dus dit moest ook wel lukken.

En direct bij m’n eerste poging versloeg ik hem. Maar ik had helaas nog zo weinig health, dat ik de overige (simpelere) manschappen – die voorbij de poort met kruisbogen op me stonden te schieten – niet kon verslaan. Dus toen maar ff gehealed bij de Site of Grace en mocht dus nogmaals de grote “trol” verslaan.

Dit lukte me nu nog beter en met nog genoeg health over, kon ik ook de mannetjes eenvoudig verslaan.

Daarna verder door naar boven gegaan. Daar langzaam het pad naar boven, richting het kasteel, opgelopen. Onderweg een groep ridders verslagen en toen kwam ik aan bij de eerste grote boss, Margit – the Fell Omen

Deze eerst een paar keer alleen geprobeerd, maar al snel de hulp ingeroepen van een NPC en daarna ook nog eens m’n spirit guide (een grote kwal) erbij geroepen.

Na m’n eerste poging wordt ik door Melina (mijn maiden) meegenomen naar de Roundtable Hold – een soort van hub waar ik meer dingen kan unlocken en upgraden, zit zelfs een smid die m’n wapens sterker kan maken. Dus wel nuttige plek om naartoe te kunnen.

Maar ik wil verder met Margit bevechten, want wil het kasteel in.

Na nog een aantal pogingen met de NPC en kwal, denk iets van 5-7 … toch maar besloten om de online-modus aan te zetten en hulp in te roepen van echte spelers. Bij Bloodborne en Dark Souls 3 was dat altijd de sleutel tot succes – daar kon ik de bosses altijd snel verslaan – meestal na 1-2 pogingen.

Maar hier bleek het nog een stuk lastiger dan verwacht. De eerste paar pogingen riep ik 1 mede-speler op en probeerden we het met z’n 2en.

Maar toen dat 2-3 keer niet lukte, maar besloten om elke keer 2 mede-spelers op te roepen. En ook dat kostte me iets van 6-7 pogingen, totdat het dan toch uiteindelijk lukte.

Daarna nog een klein stukje verder het kasteel verkend – maar was al te laat (en gisteravond helemaal super laat geweest …) en dus maar gestopt.

{ 8:20 uur – level 27 }