Vandaag einde middag had ik heel eventjes de tijd om wat Elden Ring te spelen. Begon in de Fourth Church of Marika en besloot om maar de dungeon in te gaan die recht voor die kerk ligt.

Daarbinnen waren er vooral skeletten te vinden, die soms bijzonder irritant konden uithalen. En er was weer een vuurspuwende toren.

En na het overhalen van een hendel ging er ergens weer een grote deur open.

En achter die deur zat een boss. Had eigenlijk geen zin om een boss te bevechten, maar dacht: “moet hem wel ff een keer gezien hebben.”

Voor de mist-deur lag een berichtje die waarschuwde “beware of holy” – dus ik verwachtte best wat. En toen ik door de mist-deur heenliep, zag ik een berichtje: “here comes the storm”. Dus ik riep nog maar even de hulp in van m’n vliegende kwal-spirit en zag in de verte al een schim op me aflopen.

Deze gestalte verscheen en verdween – maar ik kon een paar keer goed uithalen. En toen hij op m’n kwal aan het schieten was, stond ik toevallig recht achter hem en kon dus een backstab uitvoeren.

Toen pas keek ik naar z’n healthbar en die was al meer dan halverwege. Ging echt bizar hard. En ikzelf was nauwelijk geraakt.

Dus nog een paar keer flink uithalen en toen was hij al dood.

Denk dat het niet langer dan 2 minuten geduurd heeft. En denk dat ik voor deze boss misschien beetje te overleveld was.

Toen nog eventjes buiten verder rondgelopen, beetje de boel nog verkend. Nog eventjes bij een aantal kasteeltjes geweest, maar was tijd om te gaan eten – dus weer gestopt.

’s Avonds nog eventjes naar het kasteeltje met de transporterende kist gegaan – naar de nieuwe locatie en daar een aantal keer de grote reus bevochten. Uiteindelijk maar langsgesprint en de talisman (die in een kistje lag achter de reus) opgepakt en weer weggespurt.

{ level 35 en 16:30 uur gespeeld }