Afgelopen weekend gingen we – sinds lange tijd – weer eens naar een huisje. Lekker weekendje weg, samen met oma, broer en nichtje.

Het oorspronkelijke plan was om naar Duitsland (Bad Bentheim) te gaan, maar door de corona-maatregelen zouden de kinderen allemaal 10 dagen in quarantaine moeten … wat beetje overdreven is voor een 3-daags-weekendje weg. Dus we hadden het laten omboeken … naar de Katjeskelder (Oosterhout, NB).

Dat was welgeteld 30 minuten rijden vanaf ons, dus vrijdagmiddag vertrokken we in de middag en kwamen daar (door files) uurtje later aan. Met achterop 2 mountainbikes, aangezien er in Oosterhout een aantal mooie mountainbike-trails lopen.

Vrijdag namen we dus onze intrek in het huisje en merkten al snel dat er veel jongeren om ons heen in de huisjes zaten. Toen bedachten we ons dat het dit weekend carnaval was en we zaten in Noord-Brabant.

Auch, niet over nagedacht.

En dat hebben we geweten. ’s Avonds begon het gefeest, uit verschillende huisjes om ons heen begon de muziek te schallen en tot diep in de nacht hoorden we overal om ons heen gelal en gebrul van dronken jongeren. Gelukkig liep er ook bewaking rond, maar het was wel een onrustige nacht.

De volgende ochtend (zaterdag) vertrokken Jasper en ik al vroeg naar de naastgelegen mountainbike-track. Deze had ik ook half jaar geleden ook al keer samen met Tobias gereden, dus kende hem een beetje.

Uiteindelijk 2 rondjes gereden, totaal 20km. Was heerlijk weer, niet zo druk en heerlijk moe-maar-voldaan kwamen we 1:20 uur later terug van het fietsen.

De kinderen stonden al te trappelen voor het zwemmen, dus direct doorgegaan naar het zwembad. Deze was heel klein, maar de kids hebben zich goed vermaakt.

De rest van de dag beetje spelletjes gedaan, wat boodschapjes en als avondeten lekker pannenkoeken gebakken. En ’s avonds waren alle jongeren naar de stad vertrokken en hadden wij dus een heerlijk rustige nacht.

Zondagochtend wederom gaan fietsen. Deze keer gingen we naar de track van Dorst – stukje (5km) verderop. Deze track had iets meer heuveltjes en wat meer geklim, maar was al-met-al ook super gaaf om te rijden. Daarna teruggereden naar de track van Oosterhout en daar ook nog een rondje gereden.

Helemaal gesloopt (maar helemaal happy en voldaan) kwam ik terug, 30km gemountainbiked. Was super gaaf en wil het echt snel weer doen.

De rest van de dag weer beetje spelletjes gedaan (vooral veel Diamant) en ’s avonds patat gegeten. Toen gingen Jasper en Luana weer huiswaarts en gingen wij onze laatste nacht in.

Maandag beetje huisje opruimen en einde van de ochtend waren we weer thuis. Nog beetje opruimen, fietsen schoonmaken en toen was ons weekendje toch echt achter de rug.

Eens kijken voor de herfstvakantie, was toch wel super gezellig zo’n weekendje samen.