Via een grote boor-lift dalen we neer in een grot.

De grot is op de planeet Hoxxes IV en zit vol mineralen, goud en grondstoffen. Èn heel veel ongedierten – spinachtige-bugs.

Ik speel Deep Rock Galactic en ren – samen met tot 3 andere spelers – rond in grotten, hak de rotsen / goud / mineralen weg en schiet ondertussen de hordes bugs neer die ons het mijnen lastig maken.

Sinds ik eind december dit spel kocht, heb ik inmiddels meer dan 30 uur erin gestopt. Het spel speelt heerlijk alleen, maar heeft een geweldige coop. Je kiest welke missie je wilt spelen en kan zo een publieke game joinen, werkt fantastisch.

Ook de verschillende karakters en hun rollen maken het een geweldige ervaring. Elk karakter heeft z’n eigen taken en rollen binnen een team, dus wanneer je een multiplayer-team joined, kan je altijd bijdragen aan de missie.

Ene keer is het met helpen van de grotten beter verlichten en het mijnen van lastig te bereiken mineralen (als scout), andere keer help je juist door de vele bugs af te schieten (als gunner) en weer een andere keer plaats je overal platformen of ziplines, zodat iedereen makkelijker kan rondbewegen.

Ook samen met vrienden speelt dit spel geweldig. Heb al aantal avondjes samen met Mathijs door de grotten gelopen en samen met Jasper zijn eerste stapjes gemaakt door de grotten.

Al-met-al is dit nu m’n favo game om te spelen. Soms eventjes ’s avonds nog 1 missie en dan naar bed. Wat regelmatig resulteert in te laat naar bed gaan 😂