Nieuw jaar, nieuwe carriere-stap.

Een achtbaan.

Werkte tot de kerst bij ANWB, toen paar daagjes vrij. Eventjes weinig gedaan. Beetje kerst gevierd met de familie, hier/daar op visite geweest en nog nichtje te logeren gehad.

Oud en nieuw werd bij opa/oma gevierd. Daar kwam toen nog een kattenbeet bijkijken om het iets complexer te maken.

Maar voor de rest vooral mooi vuurwerk gezien en oliebollen gegeten.

Nog paar daagjes vrij, wat geLEGO’ed, wat films gekeken en beetje hier/daar gegamed.

En toen begon ik 6 januari met m’n eerste klus als ZZPer.

En dat was even wennen. Ik ging er vol grote verwachtingen in, maar struikelde al snel over de complexiteit / onbekende code. Ik ging van iemand die constant wijzigingen maakte en code committe bij de ANWB naar iemand die vooral veel moest uitzoeken en ontdekken. Andere developers schoten constant commits in en ik zat maar beetje rond te kijken en er niks van te snappen.

Uiteindelijk met aantal vrienden gebeld en die konden me gelukkig wel overtuigen dat het erbij hoort, dat je altijd even paar weken moet inkomen voordat je beetje je weg weet te vinden binnen een nieuwe code-base.

Dus daarop maar vertrouwd en ging ik de nieuwe week in.

Maar daar ging het wederom mis.

Ik kreeg weer aantal tegenslagen te pakken (ene issue was afgerond, maar de volgende gaf me nog meer onzekerheid mbt onbekendheid met de code). En toen zakte ik zaterdag helemaal diep in een put.

Ik werd nergens meer enthousiast van, niks kon me bekoren, had nergens zin in. Zelfs niet gamen of films kijken. Uiteindelijk maar samen met het gezin naar de stad gefietst. Was wel eventjes lekker. Maar liep beetje als een zombie door de stad.

Gingen meerdere winkels in/uit (speelgoed-winkel en bordspellen-winkel), maar werd nergens enthousiast van. Was net alsof ik alles vanaf een afstandje stond te bekijken. De kids liepen enthousiast rond te kijken wat ze wilde kopen en Lies ook. En ik liep er beetje achteraan en hoopte dat ik hier/daar ergens een spark kon oppikken van het enthousiasme. Maar helaas, dat werkte niet.

Uiteindelijk thuis een film gekeken samen met de kids, waar ik nog het meest enthousiast van werd.

En ’s avonds nog een film gekeken, die super slecht was. Dus uiteindelijk maar vroeg-vroeg naar bed gegaan.

En na een nacht slapen voel ik me nu weer een stuk opgewekter. Benieuwd hoelang het stand houdt.

Denk dat ik maar gewoon vrede moet hebben met dat ik moet wennen aan een nieuwe omgeving, nieuwe code, nieuwe mensen, nieuwe alles.

We gaan het zien.