Vandaag is de eerste èchte dag van de game jam.

[7:00]
Vroeg opgestaan. Op zich wel goed geslapen, beetje enthousiast en kan niet wachten om te beginnen. Kinderen waren ook al wakker, dus even ontbijtje gesmeerd en toen naar zolder gegaan.

Hier zal ik de komende 2 dagen voornamelijk vertoeven.

[9:00]
Basis voor de wapens gemaakt. Had gisteravond al wat dingen uitgezocht over hoe je een modulair wapen maakt. Voornamelijk bezig geweest met het uitzoeken hoe je moet detecteren of een zwaard iets raakt.

Al had ik vannacht / vanochtend bedacht dat het misschien leuker was om gewoon om je heen te schieten. Dus daar nu de basis voor geschreven, dat je een pistool hebt wat automatisch schiet.

[10:00]
Uur later en we hebben een indicator waar je naartoe schiet en wanneer je gaat schieten:

[11:30]
Sjonge sjonge. Ik dacht dat ik de pipeline goed had ingericht, maar nadat ik m’n vorige versie klaar had en trots wilde demo’en, merkte ik dat het spel niet meer goed werkt in de browser.

Uiteindelijk anderhalf uur bezig geweest om te achterhalen dat ik een aantal folders met hoofdletters had geschreven en later had hernoemd en dat Git dat niet opgepakt had – waardoor er tijdens het bouwen iets mis ging.

Alle bestandsnamen met kleine letters schrijven. Altijd.

Oskar – na 1,5 uur debuggen

Maar ok. Het werkt allemaal weer. Heb m’n lesje geleerd, maar ben blij dat ik nu weer verder kan. De pipeline werkt fantastisch en had het vervelend gevonden als ik het allemaal handmatig had moeten doen.

[12:50]
Vijanden toegevoegd, die de speler volgen en kunnen hem killen. En de speler kan de vijand weer neerschieten. Ook staat nu groot bovenin het scherm de tijd hoelang nog voordat de speler van richting veranderd.

[15:00]
Veel kleine tweaks gedaan. Restart en game over scherm. Vijanden spawnen niet direct waar de speler is, maar op enige afstand. En de snelheid van de vijanden heeft wat randomness erbij gekregen.

[15:30]
Punten van vijanden toegevoegd, gebaseerd op hun bewegingssnelheid. Speler beweegt stuk simpeler, zonder friction en geglij. Voelt veel fijner nu om rond te rennen. En heb de animerende schiet-indicator vervangen voor een statische pijl – vond het animeren niet heel veel toevoegen.

[21:50]
Afgelopen uren vooral druk bezig geweest met de visuals van het spel. Heb tijdje lopen zoeken naar bestaande art, maar kon niks vinden wat me aanstond. Uiteindelijk ’s middags paar schetsjes gemaakt en toen een eerste animatie gemaakt.

Nog niet helemaal wat ik voor ogen had

Daarna na het avondeten (of eigenlijk tijdens al) wat meer geschetst en toen had ik uiteindelijk de look die ik zocht:

En toen volgde de rest vrij snel, enemies en richt-lijn en alles.

[23:00]
Na eerst te hebben gezocht naar bestaande passende omlijning aan de rand van het spel, zelf uiteindelijk maar simpele stylized borders om het spel getekend. Gewoon simpele roze lijn aan de rand. Werkt prima en past goed bij de overall stijl van het spel.

En nu ook een exploderende vijand toegevoegd:

Plop

[00:11]
Laatste update voordat ik naar bed ga. Nog even een zogenaamde camera shake toegevoegd om het iets meer swung te geven. En kleine dingetjes toegevoegd als een knal voor als je schiet en in de splash-screen worden nu de achtergrondkleuren random getweened.