Afgelopen weekend een beetje aan de game jam kunnen doen.

Zaterdagmiddag beetje lopen rommelen met de globale game opzet, terwijl m’n collega-developer de player-movement voor z’n rekening zou nemen. Daarna aan de slag gegaan met het detecteren van de player door de vijanden. Dit ging eigenlijk verbazingwekkend snel en had ik binnen een uurtje in elkaar gezet.

En zondag was ik overdag op visite bij de familie in Almere, maar toen ’s avonds lekker aan de slag gegaan met de player-animaties. Heb dus nu al een wandelende player, inclusief een staart die los van de speler beweegt. Wel beetje laat geworden, sloot pas na 1:00 ’s nachts af – wilde echt even die staart-animatie en alles goed hebben.

Het resultaat is wel heel gaaf:

Wandelende rat (inclusief bewegende staart)

M’n collega-developer ben ik alleen iets minder over te spreken.

Het begon zaterdag al meteen dat hij wel even de player-movement zou doen, had hij toch al wat voor liggen.

Uiteindelijk na een paar uur wachten produceerde hij een stukje code waarmee we de player konden bewegen. Maar ik had in diezelfde tijd de vijand detectie geschreven en om dat te testen ook zelf even tussendoor de player movement geschreven. En mijn haastig geschreven stukje code was eigenlijk zelfs al beter (als ik dat zelf mag beoordelen) dan zijn gepruts code.

En nu – na nog niet eens 2 dagen – begin ik al kriebels te krijgen over deze samenwerking. De artists en muziek-gast zijn allemaal hard aan de slag, tonen echt duidelijk inzet en produceren ook. Maar vanuit m’n collega-developer krijg ik voornamelijk commentaar op het werk wat ik doe, allemaal commentaar over de code die ik schrijf, terwijl vanuit hem weinig komt.

Er komen voornamelijk excuses (die nu al steeds meer beginnen te klinken als smoesjes) waarom hij bepaalde dingen niet afgekregen heeft. Terwijl hij tegelijkertijd hoog van de toren blaast dat het allemaal makkelijk is en hij het wel ‘even’ zal afmaken allemaal de komende uren.

Heb nu al bijna genoeg van deze game jam, als dat zo moet verlopen. Merk dat ik zelf moet loslaten de controle te hebben en dat ik me maar moet focussen op dat ik zelf veel kan leren. Het idee dat dit maar een week duurt steunt me enorm.

Maar had me dit toch iets anders voorgesteld. Ben benieuwd hoe dit gaat uitpakken.