Afgelopen weekend had ik het voorrecht om deel te nemen aan een Closed Beta Test voor het spel Colt Canyon.

Had voor donderdag nog nooit van dit spel gehoord, maar Steam had een soort van Indie Festival ofzo en zag heel toevallig wat gameplay van deze indie roguelike.

Op de game-pagina stond een oproep dat je je kon aanmelden voor een gesloten beta-test, die dit weekend zou plaatsvinden. Me direct ingeschreven en kreeg de volgende dag een berichtje met een code voor Steam.

Met ook wat uitleg erbij, of ik minstens paar uur wilde spelen dit weekend, alle bugs die ik zou vinden zou willen rapporteren en wanneer ik feedback had, dat zeker moest laten weten.

Poeh – meerdere uren spelen, we zouden het nog wel eens zien hoor. Vrijdagavond toch maar gelijk het spel geinstalleerd en begonnen met spelen.

En het bleek een super gaaf spel te zijn. Precies het soort wat ik vaker speel, een roguelike actie spel. Dus rondlopen in een random wereld, mannetjes afmaken en langzaam verder komen en beter worden.

En het testen en geven van feedback was ook heel verslavend. Ik speelde zaterdagmiddag een paar uur, ’s avonds ging ik weer verder en zondag speelde ik ook weer wat uurtjes.

Totaal uiteindelijk heb ik het iets van 8 uur gespeeld, maar toen hield helaas eind van het weekend de closed beta weer op. Nu is het dus wachten totdat het spel daadwerkelijk uitkomt.

Of misschien dat er nog een test komt, wie weet. Misschien verrast de ontwikkelaar me.