Het Corona-virus. Eerst was het heel ver weg, helemaal in China. Toen kwam het langzaam dichterbij, via Italiƫ en andere Europese landen. Toen kwam het in Noord-Brabant. En nu is het wijdverspreid over Nederland.

Gelukkig heeft nog niemand die ik ken er klachten van, maar waar het vorige week nog “het is maar een griepje, joh” was, heeft de regering sinds gisteravond de maatregelen aangescherpt.

Nu moet iedereen – die het kan – thuiswerken, mensen met verkoudsklachten moeten thuisblijven en wat dus ook betekend dat Tobias en Renske vandaag niet naar school gaan – want ze zijn allebei snotterig en moeten soms hoesten.

We gaan het wel zien. Ikzelf was er eerst heel nuchter onder, maar merk dat ik toch ook wel beetje huiverig ben voor wat er gaat gebeuren. Vooral hoe onze maatschappij ermee om zal gaan.

Gistermiddag in de supermarkt zag je meerdere mensen al hamsteren. Hele winkelwagentjes werden volgestopt met houdbare spullen.

Ik werd daardoor ook wel beetje paranoide en heb dus ook maar wat extra blikken soep en pakken rijst/pasta in m’n wagentje gedaan.

Maar we gaan het wel zien. Hopelijk duurt het niet zo heel lang en kunnen we binnen afzienbare tijd weer ons gewone leventje oppakken. Wel veel fijner, om je alleen maar druk te hoeven maken over wat je gaat eten ipv dat je je druk moet maken of je uberhaupt iets kan eten.