Vandaag zitten we een week binnen.

Dat is nu het geval, eerder deze week wel nog iets verder/vaker buiten geweest. Dinsdag ben ik nog naar Tobias z’n school geweest om daar z’n Chromebook en schoolspullen op te halen. Donderdag naar de supermarkt geweest en daar de weekboodschappen opgehaald – luchtte toch wel weer beetje op dat we dat tenminste in huis hadden.

Maar voor de rest blijven we binnen / in de achtertuin. Container gaat naar de hoek, maar meer is het ook niet.

In de straat spelen sommige kinderen soms nog wel buiten, maar dat zijn er ook maar 2-3 die soms samen buiten spelen. Voor de rest zie je weinig beweging.

Op de dijk – die we vanuit onze tuin goed kunnen zien – zie je nog wel geregeld mensen lopen, in kleine (soms zelfs nog te grote, naar mij mening) groepjes.

Lies heeft het er zwaar mee. Ze moet twee kinderen jongleren, eentje aan z’n thuiswerk zetten en de andere bezighouden. Ik heb het iets makkelijker op zolder.

Heb woensdag een bureaustoel geleverd gekregen, dus zit nu iets aangenamer. Binnenkort misschien ook maar eens ff kijken voor een monitor, werkt toch iets prettiger.

En dit weekend was heel rustig. Zaterdag werd tot pyjamadag verkozen door de kinderen. Wat eigenlijk inhield dat de kids op de bank zaten te gamen, Lies op de stoel Friends zat te kijken en ik zat op de laptop m’n closed beta van Colt Canyon te spelen (daar later meer over). En zondag was eigenlijk hetzelfde, hebben nog samen Frozen2 gekeken, maar dat was alles.

En vanmiddag besloot Lies om maar in bed te kruipen. Ze voelde zich van de week al niet zo lekker, maar blijkt nu toch ook klein beetje verhoging (37.9) te hebben. Ze hoest gelukkig niet, ik ga er maar vanuit dat het een griepje is.

Zal morgen – als ik moet werken – nog wel even spannend worden, met twee kinderen om me heen hebben stuiteren.

We gaan het zien.

Tot morgen!