Afgelopen weekend was een beetje apart. We hadden afgesproken om zaterdag geen schermpjes te doen en zondag mochten de kids dan heel de dag gamen (wèl schermpjes).

Het bleek uiteindelijk toch nog wel beetje lastig te zijn, zaterdag. Maar we hebben ook wel met heel het gezin buiten in de tuin gespeeld, bordspelletjes gedaan en ons vermaakt zonder schermpjes.

Zaterdagavond hebben we samen met Mathijs en Rashida – via de webcam – bordspelletjes gedaan. Of tenminste, het plan was dat we bordspelletjes gingen doen, maar uiteindelijk konden we niet echt fysiek afspreken en besloten we om Cards Against Humanity te gaan doen – via de webcam.

Was nog best even grappig.

Zondag – toen de kids zich vermaakten (al vanaf 7:00) met gamen – heb ik beetje lopen zoeken naar online bordspelletjes om samen te doen. Uiteindelijk een potje Colt Express gedaan en ook SubTerra gevonden op Tabletopia.com. Die werkte verbazingwekkend goed en besloot uiteindelijk om hem dan ook zowel digitaal als fysiek te kopen.

De digitale versie heb ik ’s avonds nog even zelf geprobeerd en de fysieke versie is onderweg. Komt hopelijk ergens deze week binnen.

Heb beetje de stille hoop dat dit ons vaste cooperatieve spel gaat worden, aangezien Pandemic nu beetje uitgerangeerd is – Lies is beetje anti-ziektes geworden. Heel begrijpelijk ^^