Afgelopen weekend gingen Tobias en ik klimmen, aan een wand, mèt touwen.

Dit stond al lange tijd (lees: jaren) op ons wensenlijstje, maar was er nooit van gekomen. Nu hadden ze bij Mountain Network de introductieles in de aanbieding, dus niks kon ons weerhouden om te gaan klimmen.

Dus gingen we beiden afgelopen zondag – beetje zenuwachtig, omdat we niet wisten wat ons te wachten stond – naar de klimhal.

Daar leerden we hoe we ons moesten zekeren en begon Tobias aan z’n eerste klim. Om-en-om klommen we, ik zekerde Tobias en een instructeur zekerde mij tijdens m’n klimtochten.

Uiteindelijk hebben we een uur lang heerlijk geklommen. In het begin durfden we nog niet zo hoog, maar hoe meer we klommen, hoe zekerder we werden en hoe hoger we durfden te gaan.

Aan het eind van de introductieles durfde Tobias tot wel 7-8 meter hoog.

En ik ging bijna tot aan de top van de hal, 13 meter. Maar toen waren m’n armen te moe en kon ik mezelf niet meer hoger krijgen.

Dit smaakte zeker naar meer.

Enige minpunt is dat ik de dagen na het klimmen heel veel last van m’n knie had. Weet nog niet of dat veroorzaakt werd door het klimmen (en de ‘gekke’ bewegingen die ik daarmee gemaakt heb), het springen vanaf iets-te-hoog in de boulder-hal of omdat ik hem wellicht gestoten heb in de auto, na het klimmen.