Eind vorige week moest ik even m’n dagelijkse portie Rainbow Six Siege aan de kant zetten, want vanaf donderdag was de beta van Call of Duty: Modern Warfare te spelen. De eerste dag alleen Team Deathmatch en Domination, maar wel op 2-3 verschillende mappen.

De mappen zien er geweldig uit, doen me echt weer nostalgisch terugdenken aan COD4. Net zo willekeurig, rommelig, realistisch opgezet. Heerlijk.

Alles voelt goed aan. De wapens schieten fijn, voelen zwaar en het customizen van de wapens is heel gaaf. Al vind ik het nog wel lastig om te bepalen welke combinatie . van attachments precies welke uitkomst heeft. Maar dat zal wel gewenning zijn, gok ik.

Ik kon donderdag helaas niet tot heel laat spelen, want moest vrijdag weer vroeg uit bed. Ging een dagje naar een conferentie in Amsterdam, ReactLive geheten. Dus was ook pas laat weer thuis (al kon ik het niet laten om toen nog ff 1-2 potjes te schieten ^^)

Zaterdagavond weer lekker gespeeld, er waren weer nieuwe mappen toegevoegd en ook de nieuwe gamemode Cyber Attack. Dit is een soort van Search & Destroy, maar de teams strijden om één EMP-bom en moeten die plaatsen bij de server van het andere team.

De grootste verandering ten opzichte van S&D is dat de teamgenoten elkaar kunnen reviven. Dus soms zijn er nog 2 van het ene team en 1 van het andere over … en even later is het ineens weer 2 tegen 5 ofzo. Heeft echt zoveel spannende momenten opgeleverd, heel leuk.

En toen werd het zondag nog leuker, want toen werd de Gunfight modus toegevoegd aan de beta. Hier berichtte ik eerder al over, dat is de mode dat je 2 tegen 2 speelt.

Fantastisch!

Heerlijk!

Geweldig!

Kan er gewoon niet over uit hoe gaaf ik deze mode vind. Het speelt lekker, maar vooral door de korte potjes (iets van 5 minuten ofzo) geeft het niet als je een keer tegen hele goede/slechte spelers speelt. Gisteravond ook, begon ik een potje en besloot m’n teamgenoot om eruit te stappen (de eikel!) … dus toen was het 2 tegen 1. Maar ja, besloot maar om gewoon vol te houden en uiteindelijk was het hoogtepunt zelfs dat ik (bij een stand van 4 – 0) ineens een ronde won… zat gewoon hardop te juichen op m’n stoel. En daarna won ik de ronde daarna nog eens … Uiteindelijk verloor ik wel met 6 – 2 … maar dat geeft niet, want het was over binnen 5 minuten. En daarna kon ik gewoon weer fijn met iemand samen spelen.

Ik hoop dat ze deze gamemode er volgend weekend er ook nog inhouden – dan is namelijk het 2e beta-weekend.

En ik verwacht dat eind oktober – wanneer COD:MW uitkomt – dat ik dan veel Gunfight zal gaan spelen. Het is zo verslavend, zo leuk, vermaak me er zoveel mee. Briljant gewoon!