Jaren geleden speelden Paul en ik regelmatig ’s avonds online Call of Duty samen.

Soms speelden we samen een potje multiplayer terwijl we beetje random aan het kletsen waren. Elkaar vertelden hoe/wat er gebeurde enzo. Pogingen tot tactisch gebrabbel liepen altijd op gewoon willekeurig rondrennen uit. Dus dat deden we maar nooit.

En soms gingen we eventjes 1 tegen 1, beetje rommelen. Ene keer op een super kleine map (Shipment of Killhouse in Modern Warfare) en andere keer was het een andere map, zoals de map Trailer Park in Modern Warfare 2.

En elke keer hadden we super veel lol. Maar aan al die lol kwam een einde toen we allebei meer gingen werken, Paul minder ging gamen en ik uiteindelijk overstapte op de PS4.

Maar afgelopen vrijdag was die lol weer terug in huize Rakso. Paul kwam langs en we speelden meerdere games.

We begonnen met Red Dead Redemption 2, die wilde Paul even graag zien. En nadat we overal allemaal mensen hadden lopen uitmoorden, liet ik hem eventjes Rainbow Six Siege zien.

En daarna kwam ik aan bij het spel waar ik al dagen naartoe aan het leven was: de beta van Call of Duty: Modern Warfare.

Ik had bedacht om het eventjes rustig op te bouwen. Dus eerst speelden we een potje Domination, daarna een potje Night Vision en toen kwam de klapper: Gunfight. De 2v2 mode welke me direct vanaf het begin al had doen terugdenken aan onze 1v1 potjes van vroegah.

Maar wat schetste onze verbazing, juist die dag was de Gunfight mode vervangen voor een andere mode, de Night Vision mode die we net ervoor gespeeld hadden.

Ik baalde dus eventjes heel erg.

En baal nog steeds, want had er echt zo naar uitgekeken om die mode samen met Paul te spelen.

Maar nadat we waren bijgekomen van de schrik, besloten we om CoD4: Modern Warfare Remastered te gaan doen. Het spel waar het voor ons mee begonnen is. En daar dus lekker lopen rellen. Eerst potje tegen elkaar, toen potje tegen bots (die beetje tè goed waren en ons keihard in de pan hakten) en daarna zijn we weer lekker 1 tegen 1 gaan doen. Voornamelijk de mode Gungame gespeeld, waarbij je bij elke kill een nieuw wapen krijgt – totdat je alle wapens gehad hebt.

We maakten het zelfs nog een tikkeltje uitdagender door in te stellen dat wanneer je een knife-kill maakte, dat je slachtoffer 3 stappen terug ging op de ladder. Uiteindelijk ons super goed vermaakt, veel lol gehad, zitten gieren van het lachen. En toen Paul uiteindelijk om 1:00 huiswaarts ging, waren we alweer (bijna) vergeten dat we de 2v2-mode niet hebben kunnen spelen.

Ach, over een maandje is Modern Warfare uit en kunnen we het altijd samen spelen. Dus de volgende game-avond staat alweer (theoretisch) in de planning.