Call of Duty, heb er hier al vaker over geschreven. Speel het inmiddels al bijna 12 jaar.

Het begon ooit met deel 4, Call of Duty: Modern Warfare. Die had zulke leuke multiplayer dat ik vanaf toen jaren het gespeeld heb. Meerdere versies volgden elkaar op, maar CoD4 bleef toch altijd een speciaal plekje houden.

Paar jaar geleden kwam de Remaster (een exacte remake van CoD4 maar dan op de nieuwe consoles). Die speel ik nu nog steeds soms.

En de afgelopen tijd is dat alleen maar meer geworden. De aankondiging van de nieuwe CoD maakte me weer enthousiast. Deze nieuwe CoD gaat weer terug naar hoe het ooit begon en heet zelfs (heel verwarrend) Modern Warfare. Het is dan ook een zogenaamde reboot.

Dus de laatste weken wordt er regelmatig een potje Call of Duty 4 (Remastered) gespeeld en daarna kwam Blackops4. Die speelt toch verdomd lekker.

Nu heb ik vorige week de nieuwe ModernWarfare gepreorderd (in ruil voor een stapeltje spellen die stof lagen te happen in de kast). En kwam er dit weekend een alpha van een nieuwe gamemode, gunfight.

Hierin speel je 2 tegen 2 met een willekeurige loadout. De ene keer krijg je een sniper zonder scope en de andere keer een shotgun en als tweede wapen een assault rifle.

Speelt echt heel gaaf. Had vrijdag – omdat we visite hadden – niet kunnen spelen, maar besloot om 23:00 om toch nog ff te kijken. En voordat ik het wist was het 2:00 en wilde ik nog niet stoppen.

Helaas is deze alpha maar te spelen t/m morgen – dus daarna begint het lange wachten. Gelukkig is er half september nog een beta – met waarschijnlijk meer game-modes.

Ben benieuwd. Call of Duty: Modern Warfare komt uit op 26 oktober. Heb zelfs die dag vrijgenomen. Speciaal voor de release van deze game. Heb ik vroeger ook wel eens gedaan, voor Modern Warfare 2 had ik zelfs 2 dagen voor vrijgenomen en beide dagen zitten spelen.