Afgelopen weekend heb ik twee keer Sekiro gespeeld. Eerst zaterdag eventjes een half uurtje.

Ik was bij de grote bull aangekomen, maar had ff geen zin om hem te bevechten. Dus besloot om ff andere stukjes van een ander level te verkennen.

In de herinneringslevel zit namelijk een meer en middenin dat meer zwemt een karper – en ligt ook een dingetje te glimmen op een rots.

Dus ik besloot om daar eens te kijken wat dat nou precies was. Bleek gewoon ‘iets’ te zijn (niet heel boeiend, vandaar dat ik het niet heb onthouden).

Maar op dat rotsen-eilandje zat ook een man in een mand … of tenminste, er zit iemand in een mand en steekt z’n hand uit de deksel.

Daar kan ik mooie spulletjes kopen met karper-schubben. En ik had er precies twee verzameld, dus kon een anti-brandwonden-drankje krijgen. Dus daarmee maak ik hopelijk meer kans tegen de grote bull-vijand.

En toen besloot ik dat ik ook nog eens het eerste stuk van het spel ging verkennen, in de hoop daar nog iets te ontdekken.

Maar toen ik eenmaal daar was aangekomen, stond de visite voor de deur en moest ik stoppen.

Toen had ik dus 13:51 uur gespeeld. Een sessie van een half uurtje dus.


Zondagavond ging ik weer ff verder. Ik begon dus boven waar ik m’n eerste boss-fight had, tegen de mini-boss generaal.

Dus ging langzaam verder, killde soms wat vijanden en verkende het level verder.

Toen via de slangen-vallei, daar nog wat spulletjes her-en-der gevonden en toen uiteindelijk kwam ik weer bij de bull uit. Heb hem 2-3 keer geprobeerd. Maar dat beest is echt snel en vlammend. Moet nog ff ontdekken hoe hij precies werkt ^^

Heb vrijwel geen tijd om te ontdekken wat z’n patroon precies is. Maar ja, dat had ik ook bij die grote gast op z’n paard … totdat ik ontdekte dat ik gewoon kon verdedigen en me weinig kon gebeuren.

Met die stierenbaas is het iets lastiger, hij komt als een razende op me afgestormd, kegelt me finaal onderuit en ik heb eigenlijk weinig tijd om weg te duiken of überhaupt iets te doen.

Ik heb het wel geprobeerd, eerst eventjes m’n nieuwe anti-brandwonden-drankje getest en zelfs nog geprobeerd hem te blocken. Dat werkte wel … maar toch niet helemaal. Opzij springen werkte toch beter … zo leek het.

Maar nadat ik paar keer dood ging, ben ik maar eventjes gestopt.

Denk dat ik nu ongeveer 14:45 uur gespeeld heb.