Enkele jaren geleden kwam Borderlands 2 uit. Ik speelde hem een tijd op m’n laptop en ging toen weer andere spellen spelen en hij raakte in de vergetelheid.

Nu hebben ze onlangs deel 3 aangekondigd, met een hele vette trailer:

En hierdoor werd ik toch weer ff enthousiast over Borderlands 2. Maar vind het toch onhandiger om games op m’n laptop te spelen, vooral dit soort games. Iets als Return of the Obra Dinn of Into The Breach, die games floreren op de laptop, spelend met een muis. Maar een shooter vind ik toch fijner spelen met een controller.

Dus ik keek eventjes naar hoeveel B2 kostte op de Playstation. En ’toevallig’ was hij nèt in de aanbieding. Het gehele pakket, inclusief alle DLC en alles, voor minder dan een tientje. Terwijl het normaal iets van 50/60 euro kostte.

Dus tja, dat was wel een mooie aanbieding die ik niet kon laten liggen.

En dus begon ik weer opnieuw met het verhaal van Borderlands 2. Ik begeleidde Claptrap (een of andere robot met humor) naar een stadje, deed wat missies, maar herken wel alle missies nog – ondanks dat ik ze jaren geleden gespeeld heb.

Ben nog niet op het punt waarop ik afhaakte op m’n laptop – ben ook benieuwd of ik het zo lang vol hou. Maar het speelt wel weer heel lekker. Soort mix van Diablo en een shooter, een zogenaamde loot-shooter. Heerlijk. Overal kistjes en doosjes openmaken voor geld en constant nieuwe wapens vinden.

En ook de humor is echt geweldig leuk. Heb dus geen spijt van m’n aankoop. Al merk ik wel dat ik eerder geneigt ben om Borderlands 2 op te starten dan Sekiro – en dat vind ik wel jammer.