Afgelopen dinsdag kwam Mathijs ff langs, we speelden meerdere spellen en uiteraard heb ik hem even Sekiro laten zien. Uiteindelijk ook de Blazing Bull getoond. En terwijl ik hem toonde, dook ik vele keren op precies het juiste moment weg. Dus hield het nog best lang vol … al deed ik nagenoeg geen damage. Dus schoot nog niet echt op.

Daarna gingen we weer verder met andere spellen, dus we springen even naar vandaag.

Werkte vandaag thuis. Dus tussen-de-middag besloot ik om de Bull nog eens te proberen. Probeerde het zelfs paar keer, maar kwam niet echt veel verder. Had het gevoel dat ik iets miste.

Dus toen vanavond maar overgeschakeld naar de andere boss, naar Juzou the Drunkard. Ik besloot dat ik eerst langs de eerste vijanden moest komen, zonder dat het me teveel tijd kostte. Bij andere bosses kon ik vaak redelijk snel doorrennen, maar bij Juzou moest ik toch elke keer weer een groepje vijanden uitschakelen.

Totdat ik ontdekte dat als ik rustig via het dak liep, dat ik dan uiteindelijk ongezien bij de boss kwam.

Maar ja, voor Juzou stonden ook meerdere vijanden. En elke keer als ik erop afliep, kwamen die ‘normale’ vijanden èn Juzou op me af. En dat was iets teveel van het goede.

Maar – zoals zo vaak – toen ik beetje aan het rotzooien was, deze keer met m’n shurikens. Ik gooide er een paar naar wat ‘normale’ vijanden en ze kwamen eigenlijk een-voor-een op me af. En toen ik de laatste had verslagen, toen merkte Juzou me op en kwam toen alleen op me aflopen.

En de echt grote ontdekking was toen ik een stukje verder van Juzou liep en hij mij ‘vergat’ en rustig terugwandelde naar waar hij in het begin stond.

Ik kon ineens een deadblow doen, in z’n rug. Geweldig! En daar was dus het klik-moment. Na nog een paar pogingen had ik m’n strategie paraat.

Ik glipte via de daken langs het eerste groepje vijanden. Daarna waren de twee vijanden in het linkerhuis aan de beurt.

En daarna lokte ik de voorste ‘normale’ vijanden met m’n shurikens. En toen alle ‘normale’ vijanden uit de weg waren geruimd, was het tijd voor de boss – Juzou, maar lokte hem in eerste instantie wel via de linkerkant – want aan de rechterkant stond een NPC die me wilde helpen. En hem wilde ik nog even bewaren voor het èchte gevecht.

Juzou kwam op me af en toen moest ik hem weer kwijtraken. Dus ik rende terug naar een heel stuk terug. Hij volgde me nog best een stuk, maar uiteindelijk verloor hij z’n interesse en draaide zich om – terug naar de deur die hij bewaakte.

Ik kon hem z’n eerste deadblow geven en daarna de hulp inroepen van Nogami Gensai (de NPC krijger) .

Samen met Nogami (zolang hij het volhield, wat niet heel lang was) bevechten we Juzou, we delen wat flinke klappen uit en uiteindelijk gaat Nogami strijdend ten onder.

Nu is het alleen nog Juzou tegen mij

Ik wacht geduldig m’n momenten af, ik wacht tot hij z’n giftige Saké drinkt en ik hem even een paar flinke klappen kan geven

En uiteindelijk ga ik rechterop zitten, even focussen en dan heb ik hem verslagen! Eindelijk! De baas waar ik al weken mee worstel!

Ik heb hardop geroepen, vuist in de lucht en eventjes het spel op pauze gezet. Moest er even van bijkomen.

Toen nog stukje weer bij de Bull geprobeerd. Maar daar loop ik nog steeds tegen een (razende) muur op.

(16:32 uur gespeeld)