Afgelopen weken zijn er drie games die regelmatig terugkomen. Twee daarvan zijn zelfs alleen op de PC te spelen, dus zit vaak achter m’n laptop aan tafel, mèt een controller hoor.

De eerste game is hier al wel langsgekomen, Apex Legends.

Deze nieuwste telg in het Battle Royale-genre is sinds begin februari uit en speelt echt heerlijk. Gemaakt door dezelfde ontwikkelaars als Titanfall (en voormalig ook de eerste Call of Duties). Vooral het team-gevoel is goed gedaan.

Speel Apex Legends soms even paar potjes, gewoon even uurtje snacken en dan weer iets anders spelen.

Een andere game die ik sinds 2 weken in m’n bezit heb is Return of the Obra Dinn.

In deze deductie-game (soort van detective-game) heb je als verzekeringsagent de taak om op een oud zeilschip het lot van alle bemanningsleden te achterhalen. Het schip is namelijk verdwenen en op een gegeven moment kwam het weer de haven binnendobberen, zonder bemanning.

Je krijgt de beschikking over een soort van tijdreis-zakhorloge waarmee je terug kan gaan naar exact het moment van overlijden van de desbetreffende persoon. Zo kan je dus beetje bij beetje achterhalen (met een moeilijk woord deduceren) wat er precies is voorgevallen.

Dit moet je dan bijhouden in je logboek en uiteindelijk alle puzzelstukjes bij elkaar voegen. Heel unieke look-and-feel, heel erg ‘korrelig’, maar daardoor ook super gaaf/anders. En de muziek is geweldig. Zo sfeervol en goed neergezet. Heb er inmiddels iets van 7 uur inzitten, maar ben pas op iets van 20% van alle bemanningsleden. Dus nog genoeg te onderzoeken.

En de derde game heb ik vorige week pas aangeschaft, maar vind hem helemaal geweldig. Het gaat om een early-access game genaamd Hades.

Dit is een actiegame vanuit een isometrisch perspectief met roguelike invloeden. Je gaat vrij snel dood, maar behoudt dan allerlei upgrade-betaalmiddelen waarmee je kan levelen. Het is gemaakt door de Supergiant Games – de ontwikkelaars van Bastion / Pyre en heeft dan ook dezelfde vette grafische kwaliteit, voice-overs, muziek en story.

Speelt super vet, alleen heeft m’n laptopje beetje moeite soms met de performance. Toch (weer) eens aan het overwegen om een nieuwe PC te gaan bouwen.

Enige probleem: waar ga ik hem neerzetten? Op zolder? Of in de woonkamer?