Morgen is hij er dan. De spirituele opvolger van FromSoftware, de makers van Dark Souls / Bloodborne: Sekiro: Shadows Die Twice

Was er eigenlijk niet zo heel veel mee bezig. Tijdens de laatste E3 (vorig jaar zomer) wel een trailer gezien en beetje wat dingetjes… maar had me nog niet zo gegrepen. Totdat vorige week een vriend (Mathijs) ineens tussen neus en lippen door vroeg of ik hem ging kopen.

In eerste instantie reageerde ik met dat ik nog wel ff zou kijken. Eventjes zou wachten en hem dan – na een paar weekjes – wel ergens goedkoper zou halen.

En toen begon het toch te kriebelen. Er kwamen steeds meer trailers en previews – de hype-trein kwam echt op stoom. Overal waar ik keek zag ik Sekiro.

[Sekiro] is more Hotline Miami than Dark Souls

PC Gamer

Mensen praatte erover, ik zag steeds meer artikelen over Sekiro en op Youtube kreeg ik steeds vaker filmpjes over Sekiro aanbevolen. Soms startte ik er eentje … om hem dan na een paar seconden weer te stoppen. Ik wil niet gespoiled worden.

Het liefst zuig ik alle informatie op, bekijk ik elke video 10-20-30 keer om elk detail te kunnen bewonderen en baad ik in m’n enthousiasme. En vroeger deed ik dat ook vaak, zeker met de Call of Duty-series. Ik downloadde bergen (40+) aan filmpjes en bekeek ze elke dag weer meerdere malen.

Maar hierbij is het anders. Ik wíl het wel graag, maar ik weet dat ik de ontdekking en exploratie een van de gaafste aspecten vind van een Soulsborne spel – zoals dit subgenre zo mooi heet.

Dus de trailer die nu hieronder staat, heb ik zelf maar een klein stukje bekeken … en daarna niet meer ^^

Dus ik moet mezelf nog eventjes inhouden. Morgen is het zover. En dan kan ik helemaal los en ervaren waarom iedereen nu (al) zo enthousiast is over Sekiro: Shadows Die Twice.

Heb in ieder geval alvast de televisie gereserveerd voor morgenavond ^^