Vanavond drukke avond gehad (10-minuten gesprek met de juf van Tobias en daarna nog 2 uur MR vergadering), maar wilde toch nog eventjes Sekiro spelen.

Dus dat deed ik. Ik rende door de straten van het dorpje, langs de vijanden, want ik wilde even verder oefenen tegen die Enshin of Misen gast. Maar voordat ik dat deed, zag ik aan de linkerkant – tussen de bamboe – iets glinsteren. Dus ik besloot om even daar te verkennen.

Ik sprong vanaf de brug richting de overhangende tak, maar ik miste en belandde in het water. Maar er gebeurde niks, ik bleef gewoon zwemmen.

Dus ik ging verder stroomopwaarts en vond een nieuwe tak. Klauterde daarop, versloeg een stapel mannetjes die daar rondliepen en eindigde uiteindelijk aan het uiteinde van een speer – nieuwe vijand.

Dus nogmaals dezelfde route; rennen door het dorp, van de brug af, via de tak omhoog en weer de bamboe-gang in. En toen ging ik nog sneller dood bij het speer-mannetje.

Dus nogmaals rennen, springen, klauteren. En toen niet de speer-vijand opgezocht, maar de simpelere mannetjes verslagen en toen via de grot omhoog naar een brandende paleis.

Daar stond zowaar een Idol en kon ik m’n voortgang opslaan.

Toen nog stukje verder verkend, versloeg wat mannetjes en zag toen aan het eind van een grote vlakte (met water) een grote vent staan met een al net zo groot zwaard. En uiteraard is hij niet alleen, maar staan er nog meer vijanden.

Ik deed een poging, ging vrijwel meteen dood en besloot toen om  m’n opgespaarde XP te behouden en weg te rennen.

Volgende keer weer eens verder verkennen. Wel gaaf dat ik elke keer weer meer ontdek.

(6:45 uur gespeeld)