Vanavond ging ik ervoor. Ik had er de hele dag al over lopen nadenken. Piekeren bijna. Ik dacht aan het tweetal bazen waarmee ik geconfronteerd was en hoe ik die moest aanpakken.

Het lastige is dat ze beide omringt worden door nog wat andere mannetjes. Dus ik heb vandaag – op m’n werk en onderweg – meerdere keren beide bazen lopen bedenken, hoe/welke vijand ik als eerste zou moeten aanpakken.

En vanavond ging ik er dus voor. Ik besloot om eerst de ‘makkelijkste’ te doen, die Enshin of Misen. Daar stonden minder mannetjes omheen en daar had ik nog iets meer kans – dacht ik.

Maar besloot om het maar eens iets rigoreuzer aan te pakken, dus ik rende door het dorp, sprong over de mannetjes die ik niet wilde verslaan en kwam zo binnen 15 seconden bij meneer Enshin.

Bij toeval kwam het mannetje met de fakkel achter me aan en kon ik hem in een uithoek verslaan. Toen de boogschutter aangevallen en toen kwam Enshin achter me aan.

M’n doel was om hem gewoon vaak te bevechten, totdat ik z’n vechtpatroon door had. Maar tijdens deze eerste poging, ging alles een beetje chaotisch. Uiteindelijk werd ik door Enshin en nog een drietal andere vijanden in een hoekje vastgezet en was ik dood.

Volgende poging, deze keer iets rustiger. Dus ik versloeg het fakkel-mannetje op de trap en de twee schild-vijanden.

Daarna eerst een paar minuten (!) op het dak het looppatroon van Enshin bestudeerd en toen sneaky-sneaky via het bloemenperk, hem beslopen en hem de eerste (van de benodigde 2) deadblow’s kunnen geven.

Maar toen kwamen alle andere mannetjes op me afgerend, dus ik moest wegwezen. Terug naar de brug gerend, daar even gehealed en 1-voor-1 kon ik de overige mannetjes verslaan.

In de verte zag ik dat Enshin weer gewoon z’n normale vaste patroon was gaan lopen – inclusief dus weer dat hij even met z’n rug naar de bloemen stond. Dus ik dacht: “nou, dat was makkelijk … gewoon nog een keertje een sneak-attack deadblow en dan heb ik hem verslagen.

Zou het zo makkelijk zijn?

Nope, dat was het niet. Want toen ik dichterbij kwam, zag ik dat hij weer twee ‘bolletjes’ had – dus ik moest hem weer verslaan met 2 deadblows.

Damnit!

Maar dan maar weer 1 sneak-attack in z’n rug … maar helaas. Ik stond te rommelen met allerlei ‘snoepjes’ in de bloemen. Snoepjes waarmee je sterker kon worden, dus was wel nuttig hoor. Maar blijkbaar ga je dan rechtop staan en toen merkte Enshin me op en kwam op me afgestormd.

We hebben eventjes in de bloemenperk op elkaar in lopen hakken … en toen was hij ineens genoeg van slag, dat ik hem een deadblow kon toedienen.

Daarna weggerend, richting de brug. Maar hij haalde me in en killde me uiteindelijk. Maar ik kon nog herrijzen (resurrect-en dus) en deed dat, want was wel best dichtbij.

Daarna de brug over, nog even snel gehealed en toen ben ik eigenlijk simpelweg op hem in gaan hakken, soms even wegduiken voor zijn aanvallen en uiteindelijk stond hij letterlijk met z’n rug tegen de muur (van de brug). En toen kon ik genoeg en snel op hem inhakken, waardoor hij geen tijd meer had om zichzelf te herpakken… en kon ik hem verslaan.

Op het nippertje, want ik had ook niet zo heel veel health meer over.

Toen kon ik dus verder. Ik kwam op een pad naar het paleis, versloeg een aantal mannetjes – veel met fakkels en brandende pijl-en-boog. En op de laatste brug kwam er nog een heel groot monster-mannetje op me af. Die zwaaide vervaarlijk met een grote knuppel. Maar had hem toch eigenlijk snel uitgeschakeld.

In het paleis lag m’n vader (dit is nog steeds in m’n herinneringen, van 3 jaar geleden – vandaar) en blies daar – na wat mooie laatste woorden – z’n laatste adem uit.

Dus toen weer – via de zijgang – terug naar boven, naar in het brandende paleis, waar de grote andere baas staat: Juzou – the Drunkard. Een grote vent die constant drinkt en dan giftige wolken in mijn richting stuurt.

Ik besloot hem een paar pogingen te geven. Eerst ging ik tot vrij dichtbij, trok de aandacht van wat simpelere mannetjes en kon die verslaan. En toen uiteindelijk Juzou eraan gestampt kwam, kreeg ik hulp van een andere krijger – een NPC, die dichtbij staat te wachten en uiteindelijk besluit om samen met mij de strijd aan te gaan.

Het lukte mij/ons om Juzou een keer zoveel schade te doen dat ik een deadblow kon doen. Maar tegen die tijd is de NPC wel dood en moet ik dan dus alleen tegen Juzou vechten. En dat lukt niet niet helemaal.

Heb wel iets gevonden waardoor ik imuun word voor de giftige dampen. Maar die wil ik pas gaan gebruiken, zodra ik het idee heb dat ik een kans maak.

(8:50 uur gespeeld)