Langzaam begint het kwartje te vallen. Ik krijg steeds meer door alles werkt, de manier van bevechten en hoe te bewegen in de wereld.

Ik pakte de draad weer op in het dorpje, experimenteerde een beetje met een aantal aanvallen en ontdekte meer hoe het allemaal samenhing. Dus daarna bevechtte ik eerst een aantal simpele mannetjes, ging door naar het volgende pleintje, bevechtte daar ook de iets lastigere bandieten en ging door naar het bundeltje huizen waar een groep bandieten rondom een kampvuur zaten.

Eerst bevocht ik de boogschutter op het dak. M’n plan was om die heel geruisloos uit te schakelen, maar helaas merkte heel de bandieten-groep me op en kwamen ze en mass achter me aan.

Dus toen maar langzaam, een-voor-een, ze uitgeschakeld. Door goed gebruik te maken van de daken en m’n lenigheid, kreeg ik ze uiteindelijk allemaal te pakken.

En toen kon ik door, naar de straten verderop. Daar opende ik een deur, zodat ik niet meer om hoefde te lopen (typisch Dark Souls ^^) en ging verder het dorp verkennen.

Ik bevocht een groep met oversized hanen, ik vocht tegen een fanatieke bandiet met een bijl en vond toen niet 1, maar zelfs 2 verschillende uitbereidingen voor m’n protese.

En daarmee kon ik dan makkelijker weer andere vijanden verslaan.

Dus ik besloot om nog niet verder te gaan, maar eerst terug naar de Dilapidated Temple, daar m’n uitbereidingen te laten maken.

Toen bedacht ik me dat ik nu – nu ik eindelijk beetje de manier van bevechten door kreeg – ook misschien wel meer kans maakte tegen de generaal. Dus daarnaar terug gegaan en paar pogingen gedaan … en toen had ik hem verslagen.

Yes! Dat voelde goed. En dat was zelfs nog maar een kleine tussenbaas.

Daarna verder dit level verkend. Toen ik bij die oudere mevrouw was gekomen, had ik blijkbaar een heel groot deel van het level overgeslagen. Dus daar ging ik nu langzaam doorheen, vond hier-en-daar wat handige dingen en belandde uiteindelijk (meer per-ongeluk dan de bedoeling was) bij een grote gast met een soort kanon.

Hij sloeg me in 1 klap neer, maar ik kon on-the-spot herrijzen en versloeg hem daarna met 1 houw van m’n katana. En toen zag ik in de verte een nieuwe Sculptor’s Idol glimmen … dus daar wilde ik graag naartoe.

Het was nog eventjes puzzelen hoe ik daar moest komen, maar toen had ik hem bereikt en was ik weer eventjes ‘veilig’.

Verderop zag ik bovenaan een hoge trap een of andere monster/ogre vastgeketend staan. Ik verkende nog even rustig de omgeving en toen begon ik aan het verslaan van dit monster.

Het kostte me meerdere pogingen, maar uiteindelijk had ik z’n patroon door en kon ik hem verslaan. Het vervelendste was dat hij een grijp-aanval deed en dan naar me toe dook. Maar als ik te vroeg wegsprong, werd z’n duik-aanval beetje bijgesteld en greep hij me alsnog. Dus daar moest ik me even op aanpassen.

Maar na iets van 6-8 pogingen versloeg ik hem, kreeg ik weer wat upgrade materials en kon ik door het paleis in.

Daar liepen op de kantelen een aantal wachters en midden op het plein zag ik weer een generaal. Ik sloop langs de rand van het plein, schakelde een-voor-een de wachters uit… totdat er ineens een gong begon te klinken. Blijkbaar zat er op de andere muur een soort van uitkijk-mevrouwtje, die iedereen alarmeerde en ervoor zorgden dat m’n sneaky aanpak mislukte.

Ik kon nog wel de rest van de wachters (inclusief het mevrouwtje) uitschakelen en deed toen nog een poging bij de generaal. Maar die poging mislukte helaas.

Toen besloot ik om nog even verder te kijken in het dorp uit m’n herinnering, daar was ik namelijk halverwege afgehaakt.

Ik liep een lange trap op, kwam twee bandieten tegen met grote schilden – maar die kon ik eenvoudig verslaan met m’n nieuwe bijl-protese-uitbereiding. En toen kwam ik bij een soort van ‘hofje’.

Daar liepen een aantal bandieten rond, die kon ik ook eenvoudig verslaan. Maar toen bleef er nog eentje over, een of andere mini-baas genaamd Shinobi Hunter Enshin of Misen. Het was wel een grotere baas dan de vorige varianten – want hier verscheen zelfs een zogenaamde fog-wall achter hem. Dus ik moet hem verslaan voordat ik verder kan.

Heb iets van 2-3 pogingen gedaan, maar het was vooral vervelend dat ik helemaal vanaf het begin van het level moest doorrennen voordat ik er ben. Dus moet allemaal vijanden verslaan en weer het ‘hofje’ van bandieten ontdoen voordat ik met hem aan de slag kan.

En ik zie ook wel hoe ik hem – waarschijnlijk – moet bevechten, maar het lukt me nog niet. Dus zal nog wat meer pogingen nodig hebben.

Komt wel goed. De volgende keer.

(6:00 uur gespeeld)