Er zijn zoveel dingen die ik leuk en interessant vind. Bijna teveel om te focussen, maar het komt altijd terug op dezelfde paar dingen.

Ben nu sinds begin dit jaar nog serieuzer met game development bezig. Is echt de richting waarin ik me verder wil ontwikkelen. En terwijl ik bezig ben met m’n Unity cursus en daar veel van leer, kom ik ook overal andere interessante dingen tegen.

Zo kwam ik laatst een post tegen over Entity Component System in Unity en dat zag er ook weer super gaaf uit. Wil ik dolgraag iets mee doen, maar zet het dan maar even op m’n later-lijstje. Eerst even nog wat meer de basis onder de knie krijgen en dan er dieper induiken.

Of heb dan weer allerlei leuke ideeen of kleine dingetjes die ik even wil uitproberen… en moet mezelf dan even ter orde roepen. Wil (voor de verandering) keertje eerst een cursus helemaal afronden. Haak wel vaker af en loop dan later te klagen dat ik het niet allemaal snap. Dus wil m’n enthousiasme beetje indimmen, beetje mezelf ertoe zetten om deze cursus te blijven volhouden en af te ronden.

Is op zich ook niet zo moeilijk, want is allemaal super interessant en leuk om te doen. Sterker nog, vaak bekijk ik de eerste paar seconden van een les, zodat ik weet wat we gaan maken. En maak het dan eerst op m’n eigen manier om daarna de tutorial (op 2x snelheid) af te spelen, om te leren hoe het ook kan. En vaak leer ik dan nog beter en/of een handigere manier hoe ik het kan doen.

Deze manier werkt super fijn voor mij, ben blij dat ik daar nu inmidels achter gekomen ben.

En dat is dus m’n focus nu: me (nog meer) bekwamen in game development.

Maar als ik dan bijvoorbeeld door m’n Twitter kijk of op Pinterest kijk of door de posts op de Etherington Brothers site ga, word ik weer helemaal enthousiast van tekenen. Niet perse het maken van comics ofzo, maar meer het gewoon in staat zijn van het teken van gave dingen. En dan vooral pentekeningen, zwart-op-wit, mooie lijnen. En niet eens echt realistisch, maar wel gegrond in de realiteit.

En dan wil ik weer meer tekenen. Of tenminste, ik wil dat ik zo zou kunnen tekenen.

Dus blijven gewoon nog steeds intact, m’n grootste passies: games, programmeren en tekenen ^^