Na eerst heerlijke roti te hebben gegeten, pakten we vanavond weer de draad op met Pandemic Legacy (Seizoen 1). Let op, deze post bevat weer spoilers! Mocht je het spel zelf willen spelen, lees dan zeker niet verder! Het is zoveel leuker als je het allemaal zelf ontdekt en beleeft!

Just making sure. Weet je het zeker? Ok, dan ga ik hier weer verder met spoilen / vertellen.

We waren aangekomen in de maand februari. Ons doel was nog steeds het vinden van 3 medicijnen, maar we konden inmiddels COdA-403a niet eens meer behandelen en konden alleen maar uitbraken voorkomen door de steden in quarantaine te plaatsen. Ook kregen we een nieuw karakter (met de rol quarantaine specialist) en konden de verschillende karakters relaties onderling ontwikkelen.

Best veel om allemaal te bevatten, maar vol goede moed begonnen we aan ons potje. We waren allemaal best relaxed, al was de laatste keer dat we speelden inmiddels alweer bijna 2 maanden geleden. Dus ik had er eigenlijk best een hard hoofd in dat het goed zou komen. Zag ons alweer een potje verliezen.

Maar eigenlijk ging het al vrij snel voorspoedig. We vonden de eersteĀ cure (zwart) en op zich waren de uitbraken en ziektes best onder controle te houden. Maar op het einde werd het toch nog wel eventjes heel spannend. We hebben een paar keer op het scherpste van de snede gelopen en soms last-minute nog een beslissing anders gedaan… wat in het laatste rondje ons de winst opleverde. Als we iets minder voorzichtig hadden gespeeld, iets minder behouden, dan was er een uitbraak in Manila geweest en was het Game Over.

Nu behaalden we de eindstreep, vonden we 3 medicijnen en kunnen we dus door naar maart. Gelukkig hoeven we nu niet weer 1,5 maand te wachten, onze volgende sessie is alweer over 2 weken.