Afgelopen zondagmiddag begon het. Lies en ik waren – als cadeau voor Lies d’r verjaardag nog – wezen floaten in Scheveningen. Lies heeft heerlijk genoten en ik iets minder (kon m’n draai niet vinden cq kreeg m’n nek niet ontspannen). Maar na het floaten begon er langzaam een hoofdpijn op te komen. Deze hoofdpijn bleef aanhouden, zelfs ’s nachts (wat vrij uniek is bij mij) en maandags dus ook thuisgebleven. Kon nauwelijks licht verdragen en vrijwel heel de dag in bed gebleven.

Dinsdags was de hoofdpijn stukken minder, maar daarvoor in de plaats was spierpijn en rillerigheid gekomen. Griep. Of tenminste, daar leek het op. Woensdags ook nog thuisgebleven en vandaag maar weer gaan werken. Was nog niet helemaal van harte – zat rillerig, met spierpijn en met een schorre keel te werken. Dat ging wel, maar voelde me toch nog niet helemaal je-van-het.

De afgelopen dagen wel veel films gekeken. Snowpiercer (6), Kong: Skull Island (7), The Hatefull Eight (9) en nog een aantal afleveringen van Black Mirror. Ook bedacht ik me dat ik toch het tekenen begon te missen en het (weer) wilde oppakken. Ik besloot om verder te gaan met de tekencursus die ik afgelopen zomer was begonnen. Eerst weer wat cirkeltjes tekenen en daarna verder met blokjes in perspectief.

Dat voelde goed (behalve in m’n rug, waar ik nog steeds spierpijn krijg als ik te lang zit – door de griep). Enige wat ik nu moet doen is volhouden, dat is altijd het lastigste deel ^^