Sinds m’n verjaardag ligt Pandemic Legacy klaar om gespeeld te worden. Deze variant op het ‘gewone’ bordspel Pandemic heeft de twist dat je meerdere spelen aan elkaar koppelt. De gevolgen van het eerste spel worden doorgezet in het tweede spel en de gevolgen daarvan worden weer doorgezet naar het derde spel etc. Daarnaast verandert het spel en de regels gedurende de potjes, waardoor je een heel verhaal beleeft.

Lies en ik hebben al vaak Pandemic gespeeld en waren heel erg benieuwd hoe deze variant zou uitpakken. Maar het wachten was even op dat Mathijs en Rashida het konden spelen. En gisteravond was het zover. Na eerst gezellig samen te hebben gegeten, bouwden we het bord op en waren we klaar om het avontuur te beginnen.

Waarschuwing: deze blogpost zal spoilers bevatten! Stop dus nu met lezen als je het spel nog zelf wilt ervaren!

Echt!

Serieus!

STOP als je van plan bent Pandemic Legacy zelf nog te gaan spelen! De verrassingen en twists zijn tè gaaf om te laten spoilen.

Ok, dan gaan we verder.

We moesten allereerst onze personages een naam geven, wat resulteerde in: Dr. Hank McHunky, Sue, Carol en Cheng.

En daarna gingen we van start. Ons allereerste doel was om alle 4 de virussen een medicijn voor de vinden. Tot dusver dus weinig anders dan tijdens een normaal potje Pandemic.

Maar dat veranderde snel. Na de tweede epidemie muteerde een van de virussen naar COdA-403a en konden we daar geen medicijn voor vinden in dit spel. En hoefden we nog ‘maar’ 3 medicijnen te vinden.

Prima, ook goed. We hadden er inmiddels al 1 en waren goed onderweg naar het 2e medicijn.

Uiteindelijk kwam het neer op de laatste 3 beurten; we hadden genoeg kaarten om het laatste medicijn te vinden, moesten hem alleen nog maar even uitzitten en de kaarten met elkaar delen. En toen, 2 beurten voordat we gewonnen hadden, sloeg het noodlot toe. Een van de steden kreeg een uitbraak, wat resulteerde in een kettingreactie en we verloren. Met de finish in zicht.

Typisch Pandemic. We hebben – bij reguliere Pandemic – al meerdere keren gehad dat we net-nèt voordat we wonnen we ineens een tegenslag hadden en alsnog verloren.

Dus ja, dat was jammer. Maar ja, volgende keer gaan we weer nog meer gefocust aan de slag. Want er wacht ons een bonus, als we winnen binnen 2 potjes.

Volgende week weer verder ^^