De afgelopen weken (sinds ongeveer half oktober) ben ik eigenlijk meer bezig met bordspellen dan digitale (video) games. Het begon een beetje toen Mathijs en Rashida langskwamen voor een spelletjesavond en Pandemic meebrachten.

Dit was de eerste keer en we waren meteen verkocht. Daarna brachten we Pandemic mee naar een weekendje weg en kreeg hem zelfs afgelopen weekend voor m’n verjaardag. Sterker nog, ik kreeg 2 verschillende versies (de normale en de Legacy variant).

Naast Pandemic kreeg ik afgelopen maand ook Gloomhaven geleverd. Dit gigantische spel moeten we nog steeds eens goed induiken, maar hebben we inmiddels één keer geprobeerd. Het is nog wel beetje inkomen, maar ik hoop dat we onze weg erin vinden, het ziet er namelijk heel er thematisch (qua sfeer enzo) interessant uit.

En eigenlijk is m’n passie voor bordspellen sinds die laatste spelletjesavond alleen maar verder aangewakkerd. Ik bevind me dagelijks op een website met allemaal bordspelfanaten (boardgamegeek.com) en doe nu zelfs mee met de Secret Santa. Daarbij krijgt iedereen een willekeurige target en stuurt die dan een aantal spellen. Zo wordt iedereen verrast en krijgt cadeautjes – echt super gaaf. Heb zelf mijn target (een man uit Canada) al allerlei berichtjes gestuurd alsof ik Santa of een van z’n elven was. En vorige week de definitieve spellen besteld en opgestuurd.
Van mijn Secret Santa heb ik al wat berichtjes gekregen en heb het bericht gekregen dat mijn spellen ook onderweg zijn. Ben benieuwd.