Afgelopen dagen zat ik in Munchen. Zuid-oost Duitsland dus ja. Daar was een Javascript-conferentie, genaamd JS Kongress.

Eerder dit jaar vroeg oud-collega Joppe of ik mee wilde en toen samen kaartjes en vliegtickets besteld. Afgelopen zondag werd ik door Lies en de kids naar Schiphol gebracht. Daar samen even op het panorama-dek vliegtuigen gekeken – in de regen. En toen ben ik door de beveiliging gegaan. Daar samen met Joppe nog even broodje gegeten en toen vlogen we naar Munchen.

Anderhalf uur later landde we en vertrokken we met de metro naar het centrum. In het centrum even snel een hapje Oosters (iets van noedels met kipzooi) gegeten en toen naar het hotel. Deze lag op een paar minuten lopen vanaf het station, dus om 22:00 waren we op onze kamers. Daar nog eventjes wat Duitse tv gekeken (waaronder Deutschland Got Talent ^^) en toen naar bed.

De volgende dag (maandag) was de eerste conferentie-dag. Na eerst een heerlijk ontbijt in het hotel en een 20 minuten wandeling naar het gebouw waar de conferentie gehouden werd, gingen we in de grote zaal zitten. Daar was een bandje (9 Volt) aan het spelen en klonk eigenlijk super leuk. Daarna kwamen er meerdere inspirerende sprekers, met telkens tussendoor het bandje als intermezzo. Ook mag de doventolk niet vergeten worden te benoemen. Geweldig hoe hij elke presentatie interpreteerde en zelfs de intermezzo-muziek ging uitbeelden.

Nog een highlight was de lunch en koffie-breaks. Deze waren zeer goed verzorgd, overal koelkastjes met drinken (water zonder/met beetje/met bubbels en frisdranken) en de lunch was zelfs warm. De ene dag waren het heerlijke spätzle met kalkoen-saus en groenten en de andere dag was het pasta en ook gekookte aardappels met groenten.

De presentaties waren over het algemeen heel inspirerend en zeer interessant. Soms wat minder, maar overall was het een heel geslaagde conferentie.

Na de eerste conferentie-dag hebben we ’s avonds in een buurt-restaurant gegeten, soort van Turkse pizza met kip. Smaakte heel lekker. En toen lekker op tijd naar onze kamers gegaan en daar nog beetje ontspannen. De volgende dag nog een dag vol met inspirerende presentaties gezien, nog even – 3 minuten tijdens de lunchpauze – een leenfiets (van oBike) geprobeerd. Maar die snel weer weggezet, want dat fietste heel rot. En toen ’s avonds weer terug naar het station gelopen, met de trein naar het vliegveld en toen uiteindelijk kwam ik om middernacht thuis.

Moe, maar zeker zeer voldaan van een paar zeer inspirerende dagen. Volgend jaar weer – als de planning het toelaat.