Afgelopen weekend mocht ik – als afscheid – nog een keertje mee met m’n oude werk, Zicht. We gingen zeilen op de Waddenzee.

Nou moet ik eerlijk bekennen dat toen ik het hoorde ik niet echt stond te springen. Lies daarentegen was stikjaloers, maar ik heb nooit zoveel gehad met zee en water. Ja, in een zwembad met (veel) glijbanen. Maar het strand of de zee doet me nooit zoveel.

Maar (spoilers) het was echt super awesome! We vertrokken vanuit Rotterdam met een bus naar Harlingen. Daar lag een boot (de Emmalis) op ons te wachten. Na de eerste avond gezellig spelletjes te hebben gedaan (tot diep in de nacht), vertrokken we de volgende ochtend al vroeg (9.00) uit de haven. Bestemming Terschelling. 

De tocht op de boot was leuker dan verwacht. Dit kwam voornamelijk omdat we mee moesten helpen. Helpen met het hijsen van het grootzeil, de fok, het bakzeil (volgens mij heette zo het zeil op de achtersteven van het schip, maar geen idee eigenlijk). En wanneer we overstag gingen, moesten er een aantal man wat touwen los- en vastmaken. Voelde echt als teamwork. 

Op Terschelling het eiland verkend en toen wat meer op tijd ons nest ingedoken. De volgende dag was er een stuk meer wind. Dus we moesten flink aan de bak, regenbroek aan en knallen maar. Grootzeil hijsen, fok straktrekken en op een gegeven moment moesten we constant opkruizen – tegen de wind in dus – en dus constant met een paar man de touwen die de mast overeind hielden straktrekken. Was echt heel gaaf teamwork.

En toen ’s avonds weer met de bus en de trein terug naar huis. 

Was echt een heel gezellig weekend, was heel leuk om al m’n oud-collegas weer even te zien en spreken. En heb zelfs nog een mooie Technisch Lego motor gekregen als cadeau. Dus al-met-al een topweekend, stukken beter dan ik had verwacht.