Van de week weer even iets meer gefocust aan m’n Asteroid game verder gegaan. Wilde hem maar eens afmaken, want was weer enthousiast geworden van een nieuwe manier van bouwen. Dus maandag aan de slag, gefocust op het implementeren van de navigatie, het kunnen pauzeren en herstarten enzo.

Uiteindelijk was het best een leuke en leerzame klus. Helemaal toen ik besloot om het niet allemaal perfect te doen, maar het gewoon degelijk in elkaar te zetten. Uiteraard nog steeds wel netjes, maar of het de beste manier is – daar hield ik me even minder mee bezig. En dat bevrijdde me zo, dat ik na een avondje rommelen heel de flow af had. Pauzeren, restarten, game-over… alle states waren afgevangen en het spel was dus (soort van) klaar. Het einde van m’n eerste game-ontwikkel-projectje.

Check het resultaat hier: Mac OSX / Windows

Of bekijk het hier in je browser

Het tweede einde haalde ik dinsdag, toen ik besloot om DOOM maar eens verder te spelen. Het voelde alsof ik bijna aan het einde was… en dat bleek ook zo te zijn. Was laatst 1/3 level van het eindgevecht gestopt. Dus even nog 2/3 afmaken (was nog best/beetje pittig) en toen kwam de eindboss. Deze was in eerste instantie best wel lastig, ik ging 2-3 keer dood en gooide al bijna de handdoek in de ring. Maar besloot het nog 1 keer te proberen. En die poging slaagde en ik had DOOM uitgespeeld.

Het eind was beetje mwah, maar overall heb ik me heel erg goed vermaakt met het spel.