Het gamefestival van Nederland. Het festival waar de nieuwste games te spelen zijn. Games die net uit zijn of nog uit moeten komen.

Elk jaar ga ik samen met een vast groepje vrienden en lopen we tussen alle 14-jarigen rond. En elk jaar voel ik me weer eventjes wat ouder. Al wordt het publiek wel steeds minder 14-15 jarigen jongens, maar ook veel vrouwelijke gamers (of heet dat gamesters?) en ook merk ik dat de gemiddelde leeftijd stukken opschuift.

Dit jaar een aantal games gespeeld:

FarCry 5
Speelde nice, maar was eigenlijk gewoon weer een Far Cry game – alleen de setting is weer anders.

Detroit: Become Human
Heel vet. Visueel zag het er super tof uit, mooi en hele gave animatie-sequences. En vond de gameplay ook verrassend. (Naar aanleiding hiervan heb ik Heavy Rain gekocht en wel gemerkt dat het langzame tempo wel heel langzaam is)

Cuphead
Super vette graphics en animaties… maar foei moeilijke gameplay.

Shadow of War
Viel er een beetje in en had de controls dus niet helemaal in de vingers. Maar voelde en speelde net als z’n voorganger. Trek je eigen conclusies. Ik heb me met SoM heel goed vermaakt, maar weet niet of ik deze ga halen.

Mario Kart Deluxe
Hele leuke partygane. Hebben hier het langst zitten spelen. Gewoon steeds “nog 1 potje doen?”. Maar ja, heb geen Switch dus veel verder dan dit zal het (voorlopig) niet komen.

Guns, Gore and Canolli 2
Leuke local multiplayer coop platform shooter. Ooit wel van het eerste deel gehoord, maar nooit gespeeld. Maar sleelde verrassend leuk/vlot en was een hele leuke coop game.

Knowledge is Power
Soort triviant, met de antwoorden op je mobiel. Was echt lachen om samen te doen. Al vraag ik me af hoelang het leuk is.

Hidden Agenda
Ook een game met integratie met je mobiel. Het idee was heel gaaf, maar tempo lag laag en we hadden er eigenlijk niet de juiste mindset voor.

Al met al is het elke keer weer gezellig en spelen/ontdekken we toch altijd weer wat nieuwe games. Volgend jaar weer ^^