Vandaag naar Indigo geweest, in Utrecht, samen met Frank. Indigo is een festival met allemaal indiegames. Games dus niet ontwikkeld/uitgegeven door een grote publisher/developer – maar meestal door een klein team, 3-6 man. Hier stonden ook wat studenten-teams met hun games.

Ben altijd al heel erg geïnteresseerd geweest in indie-games. Weet niet precies wat het is, maar het zijn vaak net iets andere games dan de grote AAA-games. Ze doen net iets bijzonderders, iets anders en hebben vaak ook een heel eigen uitgesproken stijl. Merk wel dat het vaak hit or miss is, bij mij. Of ik raak helemaal verliefd op een game of ik vind het 3 keer niks.

De volgende games waren wèl iets:

Cublast HD
Een minimalistisch platform puzzel spel die je ook nog eens coop kon spelen. Alleen al de stijl was iets wat me direct aansprak. Ik merkte dat dat wel heel persoonlijk is, want Frank had dat dus totaal niet. Na enige tijd te hebben gespeeld was ik helemaal verkocht. Ooit zal ik hem eens kopen op Steam, al ben ik wel benieuwd hoe lang ik het leuk blijf vinden.

Hidden Folks
Schattig, cute spelletje. Soort Where Is Waldo, maar dan met handgetekende zwart-wit tekeningetjes. Leuk om samen te doen, vooral op een tablet.

Keyboard Sports
Een spel met een unieke gimmick, heel je toetsenbord is de controller. Je bepaald door op toetsen te drukken waar je karakter heenloopt. Was echt super gaaf en de humor was hilarisch. De game is niet (meer) beschikbaar, maar gok dat als hij beschikbaar wordt dat ik hem zeker ga kopen.

Revolve
Wel geinige game waarbij je met een paar toetsen door een level moest komen. Je kon de zwaartekracht omkeren en jezelf een boost geven. De uitdaging zat hem erin dat je een snelle tijd moest neerzetten, al hebben we dat niet geprobeerd. Niet een game die ik ga kopen, maar was wel nice om te spelen.

Lonely Mountains
Het hoogtepunt van het festival. Alleen de grafische stijl al, geweldig. Heb hem maar eventjes gespeeld, aan het eind van de dag – daarvoor stonden er constant mensen en hadden we geen zin om te wachten. Maar wat een gave game. Downhill van een berg affietsen en zorgen dat je niet crashed. Het bestuurde echt heel lekker, zag er heel gaaf uit en smaakte echt heel erg naar meer. Kan niet wachten totdat deze game uitkomt.