Ik begon vandaag in de toren, met 9S. Ik liep door gangen, vocht tegen een aantal corrupte Yorha units en kwam uiteindelijk in een grote zaal, omsingeld door allemaal 2B modellen. Nadat ik die allemaal had verslagen ontplofte er eentje… en toen was A2 aan de beurt. Ook zij ging naar de toren, sprak bij de ingang nog even met Devola en Popola gepraat – die lagen stervend bij de ingang en vroegen of ze geholpen hadden.

Toen met A2 eerst een stukje door dezelfde gangen en uiteindelijk kwamen we in een soort van bibliotheek. Daar hadden de machines allerlei informatie opgeslagen over de mensheid en de androids. We kregen informatie meer-en-meer informatie over wat er gaande was… en toen kwam er een grote bol-baas – en schakelden we over naar 9S.

Hij liep met een arm van 2B aan zich verbonden door de gangen en stuitte op een soort van hologram tweeling – dat bleken de machines te zijn, die zich manifesteerden als de tweeling. We vochten (uiteraard) weer tegen machines en tegen Yorha units… en uiteindelijk begonnen ik als A2 een eindgevecht tegen een grote bolvormige vijand. Daarna schakelden we over naar 9S die ook tegen een soorgelijke bolvormige boss vechtte. En na enige tijd (onderwijl steeds heen-en-weer geswitched in de gevechten) werden de 2 bollen 1 eindbaas en vochten we om-en-om als A2 en 9S. Was best kewl gedaan.

Daarna stonden 9S en A2 dus tegenover elkaar… 9S helemaal pissig omdat A2 2B had vermoord. En hier moest ik een keuze maken, ik koos voor A2. En versloeg dus 9S en haalde hiermee einde C (31:41 uur gespeeld).

Daarmee unlockte ik de mogelijkheid om chapters te kiezen en te kunnen herspelen. Dus ik sprong terug naar het moment dat ik moest kiezen en koos deze keer voor 9S … en versloeg A2 (en mezelf)… en haalde einde D {32:02 uur gespeeld}.

Daarna kwam weer een super gaaf moment van het spel. TIJDENS de eind-credits, die na elk einde langsscrollen… maar deze keer van boven naar beneden… kwam er ineens een stukje verhaal. M’n POD zette de credits even stil en vroeg of ik het ermee eens was dat de androids moesten sterven. En zodra ik antwoordde van niet, werden alle credits teruggespoeld en werd ik in een hack-game-spaceship geplaatst…. en moest ik de teksten van de credits schieten. Ik ging 2 keer dood en elke keer als je dood ging kwam er de vraag: “wil je stoppen?” (in steeds andere bewoordingen) … uiteindelijk stopte ik ermee en dus (nog) niet einde E gehaald.

Heb het net even opgezocht, maar er zijn dus (heel toepasselijk met alle letters) 26 verschillende eindes. Morgenavond verder.