Vanavond speelde ik weer wat NieR. Ik was in het pretpark geëindigd en ik klom – via de armen van een kermisattractie – naar een achtbaan. Daarop reed ik naar het kasteel in het midden van het park.

In het  kasteel werden we geconfronteerd met een soort operazangeres-robot boss. Ze zong/schreeuwde heel hard en liet allerlei android-lijken aanvallen doen. Soms kwam er een hack-aanval, waarbij er een kleine minigame gespeeld moest worden. Al-met-al duurde het (denk ik) zo’n 10 minuten, maar het viel allemaal best te doen. Normaal hou ik niet zo van boss-battles en nog steeds niet, maar de boss-battles in NieR zijn (tot nu toe) allemaal wel even pittig, maar heb ze allemaal in een keer gehaald. Dus als dat zo blijft, dan is dat perfect ^^

Na de boss-battle liepen we het kasteel uit en werden we begroet door een robot met een witte vlag. Hij vroeg ons mee te gaan naar hun dorp. In dat dorp stonden allemaal robots met witte vlaggen te zwaaien en te roepen dat ze ons vriendelijk gezind waren en niet onze vijand waren. Ik verkende het dorpje en praatte wat met wat robots (waarbij sommige gesminked waren of filosofisch aan het brabbelen waren).

Daarna terug naar de stad, waar een grote goliath robot de stad aan het verwoesten was (net zoals de boss aan het einde van het eerste level, het tutorial-level). Nadat we hem verslagen hadden (weer zo’n boss-battle die best pittig is, maar wel in een keer gehaald wordt) blaast de robot zich op en ontstaat er een gigantische verzakking middenin de stad.

We worden naar de verzakking gestuurd, bevechten een paar boor-worm-robots en komen dan ondergronds terecht, in een soort van alien ruimteschip. Daar komen plots 2 androids die ons bevechten. Eentje is de android die we hebben bevochten in de stad, na de klomp robots… en de andere is een copy die uit hem kroop nadat we hem hadden verslagen. Ja, I know… allemaal heel weird. En blijkbaar hebben de robots (oorspronkelijk gebouwd door de aliens) de aliens verslagen en zijn nu op weg om de mensen ook te verslaan.

En na dit gevecht is het weer even klaar.

{06:52 uur gespeeld}