Na een paar avondjes te hebben gevuld met het kijken van wat oudere films (Robin Hood – Man in Tights, Ghost in the Shell en Die Hard (1)), was het vanavond weer tijd om verder te gaan met NieR.

De vorige keer had ik de twee evil androids verslagen en ik werd nu weer naar de aarde gestuurd, om verder op onderzoek uit te gaan. Ik werd door de vriendelijke robot (Pascal) door een winkelcentrum gestuurd en ik kwam in een bos terecht.

In dat bos liepen allemaal ridder robots rond, sommige ’te paard’ en anderen met speren, schilden en zwaarden. Ik trok door het bos, vechtte overal met de robots en kwam uiteindelijk bij een kasteel uit.

Even een zijstapje, dit spel heeft een hele gave manier van de camera gebruiken. Het is voornamelijk een 3rd person actie spel, waarbij je dus achter je karakter hangt, maar heel soms dan draait de camera zodat het een 2d sidescrolling actie spel wordt. En dat gebeurde dus ook toen ik het kasteel binnenwandelde. Ik vechtte meerdere verdiepingen tegen ridderrobots zijwaarts. Uiteindelijk ging ik zelfs 1 keer dood (geloof dat dit pas m’n tweede keer overall is?)… maar daarna nog een keer geprobeerd, iets voorzichtiger gedaan en toen kwam ik weer bij een – soort van – boss. Een evil android genaamd A2 – dit bleek een gedeserteerde android te zijn en ik moest dr uitschakelen.

Het gevecht verliep eigenlijk best wel (heel) eenvoudig, maar op een gegeven moment sprong ze van de ruines af en vluchtte.

Daarna nog even naar de stad gegaan en daar wat sidemissies gedaan. Deze sidemissies hebben wel als bonus dat ik er best veel geld voor krijg en er ook nog eens experience points voor krijg. Ik moest chips vinden met daarop gevoelige informatie (oooeeeeh) en ik moest een robot-kind terugbrengen naar z’n robot-mama. Jaja, het is nog altijd best bizar en wordt alsmaar intrigerender.

Ben heel benieuwd hoe dit allemaal gaat uitpakken.

{09:24 uur gespeeld}