Ik was een beetje klaar met Nioh (zoals ik de vorige keer al schreef). Dus afgelopen weekend voornamelijk wat Hitman gespeeld. Speelde weer een ouder level, deed een aantal challenges en had weer wat fun. Speelde ook (heeeel) even Destiny, maar dat was totaal niet leuk. 

En vandaag kwam NieR Automata. Had een tijdje geleden de demo al gespeeld. Maar was toen afgehaakt doordat er een grote boss-battle kwam en ik daar nooit zo van hou. Voor de rest speelde het best aardig. 

Maar onlangs werd er op meerdere plekken (zoals de podcast van Waypoint Radio) vol lof gesproken over de verschillende eindes van dit spel en hoe goed dat allemaal was. En dat maakte me toch wel nieuwsgierig. Dus laatst weer de demo herspeelt en toen besloten om hem (tweedehands) te kopen. 

Nu vanavond begon meteen heftig. Ik begon in een soort vliegende robot en moest wat simpele enemies schieten. Beetje de controls leren. Daarna kwam eigenlijk exact hetzelfde stuk als in de demo. Dus wist precies hoe/wat/waar – aangezien ik dit stuk al 2 keer had gespeeld. Ik hakte en schoot in de rondte en kwam uiteindelijk bij het boss-gedeelte. En toen ging ik dood – door beetje knullige move van mezelf. Ik zette mezelf klem tussen een muur en een grote robotarm. En toen kwam een verrassing… ik zag (heeeeel) snel de credits voorbij scrollen en toen stond het scherm weer op het beginscherm. Helemaal het begin-begin scherm. Bij m’n save-game stond wel dat ik einde W gehaald had… maar dat was alles. 

Ik begon dus weer helemaal (!) opnieuw. Dus weer vliegende robots met uitleg over de controls, weer exact (100%) hetzelfde eerste level. Hetzelfde als de demo, voor de 4e keer dus!

Baalde er wel even van, had inmiddels al meer dan een half uur gespeeld… maar herpakte me en begon iets voorzichtiger te spelen. Ontdekte meer moves met m’n character en leerde ook dat ik healing-items had. Dus was nog best beetje nuttig dat ik opnieuw moest beginnen. 

En nu bij de boss speelde ik iets voorzichtiger. Constant zat in m’n achterhoofd dat als ik dood ging, dat ik dan weer alles opnieuw moest doen. Maar het was eigenlijk niet super moeilijk en ik versloeg de boss en deed daarna een self-destruct (omdat er ineens 3 dezelfde boss-characters tevoorschijn kwamen). 

Daarna nog even wat rondgelopen in m’n basis en nog wat in de volgende missie. Op aarde, in een vervallen stad, in een rebellenbasis. 

En het fijne is dat ik nu wèl kan saven. Ook niet overal, maar op bepaalde plekken. 

En nog een laatste sidenote… het menu (hoofdmenu of pauzemenu) is echt super vet qua stijl. Weet niet wat het is, maar gewoon een mooie 2D stijltje. 

{02:04 uur gespeeld