Mmm. Vanavond weer NieR gespeeld en had er heel veel zin in. Maar het viel een beetje tegen.

Ik moest eigenlijk alle dezelfde missies doen als de vorige keer. Een fetch-quest voor de wapenboer en daarna weer de woestijn in en daar alle vijanden verslaan.

En daarna de vervallen stad middenin de woestijn in, waar we weer (!) de robots zagen die een wieg wiegden en zogenaamd sex hadden. En dat eindigde ook weer met het eerste gevecht tegen wat uiteindelijk Adam zou worden.
De gevechten zijn wel anders. Ik heb nu geen heavy attack meer, maar kan de robots hacken. En soms kan ik ze dan voor me laten vechten. Dat is wel gaaf. Het hacken an sich is ook wel gaaf gedaan. Simpele vijanden hebben een simpel twin-stick schiet spelletje, maar de lastigere/grotere vijanden hebben allemaal best tricky twin-stick shooter levels.

En ook de vijanden zijn een stuk pittiger dan de vorige keer. Ze zijn sterker of het zijn ├╝berhaupt ander soort vijanden.

Maar wat me dus beetje tegen begon te staan was dat het heel anders begon, maar ik weet dat we vanaf dit moment alle missies samen zullen doen. Dus tenzij er nog een hele gave twist gebeurd of ik iets vergeten ben… verwacht ik beetje dat ik nu alle missies weer zal ‘moeten’ herspelen, maar nu tegen lastigere vijanden en met andere aanvallen. Het enige wat er wel gebeurde was dat er net voor de vervallen stad in de woestijn, toen kwam er ineens een nieuw filmpje… over een vulkaan en robots die een god aanbaden.

Hoop wel dat de side-missies allemaal ook weer beschikbaar worden. Want tijdens m’n eerste┬ádoorloop heb ik me voornamelijk op de main-missie gefocused en de meeste side-missies laten liggen. Ook deels omdat ik me in games (te) vaak focus op de side-missies, omdat ik het zo lekker naar m’n zin heb… en er dan uiteindelijk klaar mee ben en dan de main-missie ook niet meer heb uitgespeeld. Dus ik besloot om hier eerst op de main-storyline te focussen… en heb dus een aantal (3-4-5) side-missies niet gedaan. Hoop dus dat die nu ook nog wel terugkomen, zodat ik ze alsnog kan doen.

{16:10 uur gespeeld}