Vanavond werd het ineens een stuk interessanter. Wat? NieR natuurlijk. 

Ik begon in de Bunker en moest bij Pascal langs. Daar aangekomen moest ik haar wat vragen stellen over de  robots. Ze vertelde me over de robots in het bos, bij de Forest King. 

Jajaja, dat hebben we de vorige keer al gehoord.

Tot nu toe was het credo inderdaad ‘been there, done that’. Dus we liepen naar het bos, kwamen wel weer een sterkere vijand tegen. Een soort van robot-paard-beest.

Toen bij het winkelcentrum kregen we een nieuw wazig filmpje. Wat robots verslaan en toen liepen we het bos in. 

En ineens stoorde het beeld en kregen we te zien hoe 256 (^^) jaar geleden er een grote robot was die voor de kleinere robots wilde zorgen en zo dus het koninkrijk oprichtte. 

Dit was interessant, want ineens kregen de ridder-robots waarmee ik vocht een heel ander gezicht. En even later kwam er weer een filmpje, hoe 128 (^^) jaar geleden de koning overleed en dat er toen een kleine baby-robot de nieuwe koning zou worden. Dus de robots zouden hem grootbrengen en beschermen totdat hij groot was. 

Weer wat robots verslaan en uiteindelijk lopen we weer het kasteel binnen. We verslaan ook hier weer hordes ridder-robots en komen dan uiteindelijk weer in de troonzaal aan. 

Weer een filmpje. 4 uur geleden. Dat de robots merken dat hun baby-robot niet groeit en hoe ze dat zouden moeten doen. En uiteindelijk besluiten ze dat ze hem kost-wat-kost moeten beschermen. 

Daarna doet ineens weer de rogue android A2 d’r intrede. Ze killed instant de baby-robot-koning (wat nu ineens zieliger is dan de vorige keer dat ze dat deed, hoe context en verhaal je toch meer empathie kunnen geven). En daarna weer een boss-fight en ze vlucht en klaar. 

Daarna ook weer hetzelfde gerommel met dat we een missile-levering moeten beschermen in de Flooded City. En ik herinner me het grote (lange) gevecht tegen de gigantische goliath-robot… en ook dat 9S daarna even buiten de picture was… dus dat klinkt ineens super intrigerend. 

Wàt zou hij in de tussentijd gedaan hebben?

We trokken dus naar de Flooded City, kregen soms tussendoor ook wat vagere abstractere filmpjes over de robots en dat ze bepaalde zaken koesterden enzo. 
Bij de Flooded City vochten we weer met dezelfde robots als de eerste keer, riep Command (onze opperbaas) onze hulp weer in en gingen we weer in gevecht met de gigantische robot. 

Nadat we hem hadden verslagen kregen we een ander abstract filmpje over hoe een robot andere onbedoeld pijn deed en hoe hij toen in de diepte van de zee werd afgezonderd. Daarmee werd die gigantische robot bedoeld. Dus zelfs daar zit een diepere laag onder.

En toen werd het ineens super gaaf/anders. 9S werd uitgeschakeld, dus ineens speelde ik alleen maar het hacking-spel. Maar nu doorliep ik allerlei memories, had een gesprek met Adam en dit eindigde ermee dat 2B Adam versloeg en we weer herenigd werden. 

Daarna werd ik overgebracht naar de Bunker en daar moest ik mezelf hacken en maakte ik een verbinding met de server van de Bunker. En daar kwam ik achter een paar geheime documenten, waarvan er eentje het er (vaag) over had dat de mensen-vereniging werd opgericht door YorHa… waarop 9S reageerde met “huh, dat is toch andersom?” 

En ik denk dat daarmee een beginnende toon is gezet. De eerste stenen zijn we aan het omkeren. 

Dit is ineens (nog) superder interessanter geworden! 

{22:11 uur gespeeld}