Speelde ik eergister een klein beetje als A2 in NieR, zo speelde ik vanavond afwisselend A2 en 9S.

Ik begon met A2 in de woestijn. M’n brandstoffilter moest gemaakt worden. Voor het rebellenkamp stond Pascal (de vriendelijke robot) en ik kreeg de keuze of ik hem te doden of in leven te laten. Deze keuze kwam voornamelijk omdat A2 een hekel heeft aan robots, ik (als speler) kende Pascal al wel langer. Heb hem laten leven. Was maar goed ook, want hij had het filter wat ik nodig had ^^

Daarna kreeg ik in het vriendelijke robotdorp wat sidemissies, ik moest beetje kennis maken met de robots, vond Pascal. Zo haalde ik bijvoorbeeld wat onderdelen om een soort van achtbaan te maken voor de ‘kinderen’ in het dorp. 

En daarna weer verder met de mainmissie, een boek over filosofie halen voor Pascal. Maar nèt voordat ik die kon afleveren, werden alle inwoners van het robot-dorp gek en gingen ze de andere robots opeten (!) 

Pascal vluchtte met de kinderen naar de verlaten fabriek, maar daar kwamen alle bloeddorstige robots massaal naartoe. Uiteindelijk versloeg ik een tank en hordes robots, kroop Pascal in een grote Goliath (net zo’n eentje als aan het einde van de eerste missie) en samen versloegen we de massa robots.

Maar toen we teruggingen naar de kinderen, bleek dat die masaal zelfmoord hadden gepleegd – uit pure doodsangst. Pascal kon er niet mee omgaan, voelde zich schuldig dat hij de robots had geleerd over het principe van angst en we werden gevraagd om z’n geheugen te wissen (of hem af te maken, maar dat vond ik zielig). 

Daarna over naar 9S, die moest gerepareerd worden. Dat deden Devola en Popola – twee android tweeling-zusjes. 9S schakelde de laatste Resource Recovery Unit uit, met hulp van A2 en daarna konden we terug naar de gigantische toren, waar Devola en Popola me kwamen helpen. Ik wordt naar binnen gegooid en kreeg een wat warrig verhaal over Devola en Popola. Dat zij ervoor gezorgd hebben dat de mensheid uitgeroeid was ofzo. Begreep het niet helemaal, maar klonk ook wel weer intrigerend. 

Sta nu dus aan het begin van de grote toren. Ben benieuwd waar dit verder naartoe gaat.

{30:19 uur gespeeld