Vanavond weer verder met NieR. Begon als 9S in het rebellenkamp en pal voor de deur was een gigantische toren verrezen – aan het eind van de vorige sessie. Ik werd gevraagd om de toren te onderzoeken, wat ik ook ging doen. Het leek een hele hoge toren met een soort lift erin, al kon ik die niet gebruiken, want er was nog een soort van beveiliging actief.

Eerst moest ik dus twee zogenaamde Resource Recovery Units binnen om daar de toegangssleutels te bemachtigen. De eerste RRU stond in The Forest, dus na een wandeltochtje kon ik erin klimmen. Er kwamen een aantal etages (verbonden door liften) waarbij ik steeds wat robots moest verslaan en uiteindelijk een grote groep. Toen kreeg ik wat informatie over de toren, wat een soort van groot kanon bleek te zijn.

Daarna verder naar de Flooded City en daar eenzelfde Resource Recovery Unit waar ik naar binnen moest. Daarbinnen kreeg ik een aantal etages, maar deze keer niet met vijanden, maar met dozen/devices die ik moest hacken. Stukken pittiger en origineler dan de hack-games van de normalere vijanden. Heb sommige wel meerdere keren moeten proberen alvorens het lukte. Nadat ik deze RRU had doorlopen, leerden we dat de black boxes van de YorHa androids  gemaakt waren van onderdelen van de robots. Dus eigenlijk was het vitale deel van een android eigenlijk gemaakt van de onderdelen van hun vijand. Dat was wel eventjes bizar.

Daarna volgde een boss-fight tegen een memory versie van 2B, wat eindigde met dat 9S in stond te hakken op het lichaam van 2B. Beetje creepy.

Daarna overgeschakeld naar A2, die heel cynisch praat met d’r POD. En toen was het tijd om naar bed te gaan. Volgende keer gaan we de kant van het verhaal van A2 bekijken.

{27:07 uur gespeeld}