M’n tweede doorloop van NieR gaat sneller dan ik dacht. Ik kwam vanavond al snel weer bij het pretpark, besloot om deze keer de feesttank wèl aan te vallen. Werd een mini-boss fight. En ging eigenlijk super easy. 

Daarna door naar het theater, met Simone, de opera-zangeres-boss. Dit verliep qua gevecht ook hetzelfde, al kon ik d’r nu veelal hacken en op die manier verslaan. 

Het verschil was wel dat er nu meer story bij kwam. En aan het einde kwam er een deprimerend stukje verhaal over hoe Simone knap wilde zijn, zodat een andere robot haar zou opmerken. En dat dat niet lukte. En dat ze had gehoord dat ze andere androids moest opeten, zodat ze knapper zou worden… maar dat dat ook niet werkte. En aan het einde van de rit riep ze heel wanhopig of dan maar iemand haar zou willen opmerken. 

Was wel eventjes een poeh-wow-momentje. Maar daarna gingen we weer verder op dezelfde weg. Naar het vriendelijke robotsdorp (welke ik nog even probeerde te negeren, maar dat was geen optie) en toen kwamen er weer twee grote Goliaths in de stad, die versloegen we en toen kwam er weer een krater in de grond. 

Allemaal exact hetzelfde als de eerste keer, al is de gameplay weer iets uitdagender, kan ik nu hacken en komen er soms stukjes verhaal tussendoor. Dat is wel nice, maar kan het gevoel niet van me afwerpen dat ik dit alles al eens heb gespeeld… 

{even opzoeken hoelang, maar ik gok 18.20 uur gespeeld… nope, 17:51 uur gespeeld