Vanavond begon ik m’n avontuur in NieR in het rebellenkamp. Ik kreeg wat kleine sidemissies en dwaalde wat door de grote uitgestrekte verlaten stad. Het is vooral heel veel leeg. 

En soms wat robots. Die – zeker in het begin – nog niet eens vijandig waren ook. 

Na de fetchquests kreeg ik een ‘echte’ missie, van de rebellenleidster. Ik moest naar de woestijn en daar de robots verslaan. Dit ging vrij makkelijk, soms even iets meer tegenstand, maar het werd wel steeds weirder. De robots begonnen menselijke uitroepen te roepen. 

Kill… De..stroy… Scary android… Run run… Help me… Don’t hurt me… Kill kill kill 

Heel apart en intrigerend, wilde heel graag verder spelen om te ontdekken hoe het in elkaar zit. Voor de rest is het allemaal beetje leeg, er valt weinig te doen behalve vooruit te lopen en soms iets op te pakken. 

De laatste robot rende een verlaten stad in, tussen de scheefgezakte flatgebouwen renden we achter hem aan. En helemaal aan het eind kwamen we bij een open ruimte. Daar waren allemaal robots die menselijke dingen deden… een was een wieg aan het wiegen, anderen waren (zogenaamd) aan het sexen (beetje tegen elkaar aan aan het rijden)… Dit voelde toch wel heel apart. 

En ineens vielen ze me en mass aan. Na de battle, kropen de robots bij elkaar, vormden een grote klont en toen kwam er een boss – uit de robotklont viel een android. Een boss die niks deed. Hij bleef roerloos staan. 

Ik kon om hem heencirkelen, voor hem staan en er gebeurde niks. Totdat ik hem aanviel. Toen levelde hij, langzaam. Hoe meer damage ik hem deed, hoe sterker hij werd. Maar ging toch wel makkelijk, hem verslaan. 

Daarna klommen we weer uit de put en ik kwam bij een drietal grotere robots. En – voor het eerst in uren – ik ging dood. Eentje sloeg heel hard en ik was te naïef. 

Gelukkig spawnde we weer vlakbij (en ná de boss-battle). Dus kon ze daarna rustig verslaan en verder. 

De volgende missie bracht ons buiten de stad,  via een tunnel. En het was een pretpark. En het vaagste is dat er overal robots rondlopen die feestvieren. En clownpakjes dragen of ballonnen in de lucht schieten. Freeeaaaky ^^

{05:08 uur gespeeld