Na bijna een week onthouding had ik vanavond weer de mogelijkheid (en heel veel zin) om in Nioh te duiken.

Besloot om niet moeilijk te doen en direct een main-missie te starten. Ik spawnde aan het begin van een vervallen dorpje bij het water. Hierdoor liep ik voornamelijk over planken boven het water en moest uitkijken dat ik er niet inviel (wat me uiteraard wel meerdere keren gebeurde ^^)

Na eerst wat piraten te hebben verslagen stond ik al snel tegenover m’n eerste Yokai vijand, een soort waterblob-yokai. Hij gooide (of eigenlijk spuugde) water, schoot soms met een ronddraaiend mes  en dook soms naar voren, alsof hij een soort van ‘hap’-beweging maakte. Vooral die hap-beweging-aanval deed heel veel schade. Kwam er al snel achter dat vuur goed werkte, dus dat zette ik dat veelvuldig in wanneer ik een water-blob tegenkwam. 

Langszaam verkende ik het dorpje verder. Ging 1-2-3 keer dood door een grotere Yokai en zag uiteindelijk een shrine staan. Aan de overkant van het water. Hoe kwam ik daar dan weer? Na enige tijd ronddwalen en zoeken had ik hem nog steeds niet gevonden. Bedacht me dat ik toch simpeler bij de shrine moest kunnen komen,  het voelde alsof ik tever afdwaalde. Dus ik keerde om en vond al snel – via het dak – de weg naar de shrine. 

Daarna verder gelopen, 1-2 vuren aangestoken (geen idee waarom, maar het kon) en toen kwam ik bij een grote deur. Ik verwacht hier de boss, dus besloot nog even goed rond te zoeken. Ging nog 1-2-3 keertjes dood, maar had uiteindelijk genoeg Amrita om nog een keer te levelen en toen was de boss aan de beurt. 

Dit bleek een gigantische waterblob te zijn, dezelfde die ik in het eerdere filmpje (op de boot) had gezien. Na een paar pogingen (waarvan ik er bij eentje zelfs bij binnenkomst direct instant dood ging) heb ik hem nog niet verslagen. Heb wel een aantal dingen opgemerkt: 

Hij spuugt regelmatig water wat Yokai Realms worden, soms doet hij een super krachtige aanval die me direct dood (ontwijken dus) en na enige tijd verandert hij van de grote blob naar een iets kleinere versie maar die wel weer krachtiger uithaalt – door voornamelijk die hap-beweging-aanval. 

Ook hier werkt vuur goed, al heb ik niet genoeg vuurspullen. Bedenk me nu ineens (tijdens het schrijven van deze post) dat er in de ruimte bij de boss 3 vuurkorven staan, waarvan er 2 branden. En ik heb 2 vuren aangestoken (voordst ik bij de boss belandde),  eentje heb ik nog even links laten liggen. Leek me niet zo boeiend. Maar misschien nog maar wel even doen, gok dat het wel iets helpt in de boss-fight. We zullen zien. 

{26:41 uur gespeeld en level 50}