Nioh blijft toch trekken en vanavond dus weer een tweetal uurtjes gespeeld.

Ik begon waar ik gister eindigde, bij het plein met daarop de miniboss spin. Na een paar pogingen versloeg ik hem – met net iets meer geluk dan wijsheid. Maar ik kon in ieder geval weer verder. Kwam nog een lange-tong-Yokai tegen, die ik na een paar pogingen versloeg. En liep beetje door een huis te struinen. Was wel beetje creepy, want overal zaten van die dunne Japanse muren en soms kwam er of een Yokai uit of een spin… dus was altijd even een verrassing.

Maar ik slaagde er in m’n eerste poging in om ook hier de mini-eind-boss te verslaan en daarmee een sleutel te bemachtigen. Blijkbaar had ik die sleutel hogerop de berg nodig – zover was ik nog niet eens gekomen, was al eerder afgezakt naar dit gedeelte.

Dus weer de berg op, langs de lange-tong Yokai (met weer meer geluk dan wijsheid) en uiteindelijk kon ik de poort verder openen. Daarachter zat (uiteraard) weer een shrine en ik kon even op adem komen. Rechts was een lang pad, die ik besloot om later te verkennen (en dus nu achteraf gezien vergeten ben) en links moesten we weer via een richeltje omhoog. Daar kwam ik eerst een Wheelmonk tegen en nadat ik die verslagen had, kwam ik bij een soort van grote tempel.

Links van de tempel nog even wat grote en kleine spinnen verslagen en zelfs nog een mini-boss-spin … deze keer ging het eigenlijk super makkelijk. Kreeg het weer beetje door hoe het allemaal werkte binnen Nioh. Binnenin de tempel moest ik een paar trappen op en eindigde ik bij de eindboss. Uiteraard, een grote spin – met de torso van een vrouw voorop… gezellig 😐

De eerste poging ging eigenlijk verbazingwekkend goed. Ik kwam totdat de boss nog iets van 20% health over had… maar toen ging ik dood. De pogingen daarop waren iets minder voortvarend… de ene keer kwam ik tot 70/80% en was het meer gepruts… en een keer kwam ik zelfs tot 5% en toen ging ik (gefrustreerd) dood…

Na die laatste poging (dat ik zoooo dichtbij was, maar net niet)… toen besloot ik om weer de hulp in te roepen van een medespeler. Blijkbaar zijn er weinig mensen die deze missie willen helpen, want het duurde zeker een paar minuten alvorens er iemand joinde. Maar deze persoon (cgkv89 of iets dergelijks) hielp me heel fijn met het verslaan van de spinnenmevrouw. Beiden deden we onze aanvallen, ik met vuur en hij met lightning… en langzaam ging ze meer dood. Het was nog steeds wel een pittig gevecht en we hebben er ook beiden voor geknokt… maar uiteindelijk was ze dood en had ik de missie gehaald.

En toen was het weer mooi geweest.

{37:44 uur gespeeld en level 58}