Na een tweetal korte sidemissies op een begraafplaats, waarbij ik weer tegen de bolts opliep (de zwevende mevrouwtjes in lange doeken gewikkeld), ging ik verder met de mainstory. Deze keer kwam ik in een bevroren dorp.

Het waren meer lange bevroren gangen, want het was allemaal vrij rechtlijnig. Hier-en-daar kon ik nog wel een dak op en kwam steeds weer wat verder.

De bedoeling was dat ik wat bevroren vlinders versloeg, waardoor ik wat grote ijspegels stuk kon slaan en zo verder kon. Na een tijdje kwam ik bij een boss… een mevrouw die me binnen 2-3 seconden in de pan hakte met dr fanatieke ijsaanvallen. 

Ze deed me heel erg denken aan de vampieren-mevrouw… en na een paar pogingen riep ik maar meteen de hulp in van een medespeler. Het duurde nog wel even voordat iemand me kwam helpen en toen hij er eenmaal was, mocht het ook niet baten… want hij (of was ik het?) ging vrij snel alweer dood. 

Dus nog een nieuwe oproep plaatsen, weer tijdje wachten en toen weer een nieuwe poging. Deze medespeler voelde fanatieker/aggressiever… en we kwamen ook tot bijna het einde… Maar ik ging dood en weer was alles voor niks geweest. 

De poging daarop was weer met een medespeler. Deze kwam dan juist weer over als iemand die minder goed wist wat hij deed. Gezamenlijk vielen we aan, deden wat schade en toen de boss nog maar 30% had ging m’n medespeler dood.

Ik verwachtte dat ik het ook niet zou overleven, maar hield toch vol. En met succes, want nadat ik een paar keer op het randje van de dood gebalanceerd heb, versloeg ik dr toch. En kan weer verder. 

Merk wel dat ik beetje genoeg ervan krijg. De grote mooie aan elkaar geschakelde werelden van Bloodborne en Dark Souls 3 mis ik. Hier zijn het allemaal losse missies en voelt het allemaal beetje minder als een geheel. Begin beetje moe te worden van steeds hetzelfde te doen. 

Merk dat ik weer beetje verder aan het kijken ben. Of naar iets als Overwatch (toch weer)… of Nier (hoor ik hele goede verhalen over)… of misschien The Last Guardian, schijnt ook heel mooi te zijn.

{41:19 uur gespeeld en level 63}